Antena 3 CNN Actualitate Au fost finalizate perchezițiile informatice în dosarul "Hidra". Noi date despre rețeaua de trafic de droguri a lui Vlad Pascu, analizate de DIICOT

Au fost finalizate perchezițiile informatice în dosarul "Hidra". Noi date despre rețeaua de trafic de droguri a lui Vlad Pascu, analizate de DIICOT

În cadrul anchetei privind dosarul "Hidra," care implică rețeaua de trafic de droguri asociată cu Vlad Pascu, șoferul implicat în incidentul tragic de la 2 Mai, procurorii au audiat mai mulţi martori în ultimele zile.

Au fost finalizate perchezițiile informatice în dosarul "Hidra". Noi date despre rețeaua de trafic de droguri a lui Vlad Pascu, analizate de DIICOT
Sursa foto: Inquam Photos / George Calin / Octav Ganea
de Redacția Antena 3 CNN    |    29 Sep 2023   •   17:32

După analiza datelor informatice obținute în urma perchezițiilor, există posibilitatea ca Vlad Pascu și tatăl său, Mihai Pascu, să fie reaudiati în curând.

În timpul perchezițiilor informatice desfășurate de DIICOT în această săptămână, anchetatorii au transferat date din telefoane, laptopuri și stick-uri de memorie ale mai multor persoane implicate în anchetă, inclusiv Vlad Pascu, Tudor Duma (cunoscut drept Maru, dealerul lui Vlad Pascu) și frații Constantin, care sunt acuzați de trafic de droguri.

Deoarece au fost transferate o mare cantitate de informații din telefoanele acestora în baza de date a DIICOT, perchezițiile au durat mai multe zile.

Scopul anchetatorilor este să reconstituie în detaliu modul de funcționare al rețelei de traficanți și să identifice câte persoane sunt implicate în vânzarea de droguri către copiii de milionari.

Citește și: Să nu uităm ce contează, de fapt, în cazul Vlad Pascu şi singurul lucru cu care mama sa are dreptate

„S-a reținut că, în perioada ianuarie-septembrie 2023, inculpații, în mod repetat, au deținut și comercializat droguri de risc și mare risc.

Din cercetări a rezultat faptul că doi dintre inculpați s-au manifestat ca sursă principală de aprovizionare pentru cel de al treilea, care a achiziționat cantități mai mari, pe care ulterior le-a comercializat sub formă de doze”, afirmă DIICOT, potrivit Gândul.ro

Tudor Duma, cunoscut drept "Maru" este în arest preventiv

Tudor Duma, suspectat că îi furniza droguri lui Vlad Pascu şi cel care a spart farmacia Spitalului Floreasca cu puţin timp înainte de a fi ridicat şi dus la DIICOT pentru audieri, precum și despre Ștefan Ciprian și Costin Antonio Constantin sunt în arest preventiv din data de 15 septembrie.

Aceştia au făcut contestaţie, iar vineri, magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au decis ca cei trei să rămână în arest preventiv.

Vlad Pascu este arestat în dosarul în care este acuzat de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, conducere sub influenţa substanţelor interzise şi părăsirea locului accidentului fără încuviinţarea organelor de poliţie, după ce, drogat fiind, a ucis doi studenți la 2 Mai.

Dealerii care îi aprovizionau pe Vlad Pascu, apropiați unei organizații criminale care controlează încă o bună parte din sudul Bucureștiului

Dealerii care furnizau droguri lui Vlad Pascu și cercului său de prieteni ar fi doi frați, în vârstă de 23 și respectiv 22 de ani, apropiați ai grupării Sportivilor, care controlează o parte semnificativă din sudul Bucureștiului.

Acești frați, deși tineri, erau cunoscuți de autorități și au fost anchetați anterior pentru infracțiuni legate de furturi din magazine și activități asociate crimei organizate.

După tragicul accident din 2 Mai, în care doi tineri au fost uciși pe loc de Vlad Pascu, care era sub influența drogurilor, autoritățile au declanșat o anchetă extinsă pentru a identifica persoanele care îi furnizau droguri șoferului ucigaș.

Rapid, s-a stabilit că unul dintre cei mai apropiați prieteni ai lui Pascu, Tudor Duma, cunoscut sub numele de Maru, era furnizorul său de narcotice.

Maru, care vindea droguri la petrecerile organizate de Pascu, obținea drogurile de la cei doi frați din Berceni.

Surse din anchetă sugerează că acești frați ar avea conexiuni strânse cu gruparea "Sportivii," controlată de Mircea Băluș, cunoscut sub numele de Mircea Nebunu, un lider temut al acestei grupări din Sectorul 4.

Deși frații Constantin nu au mai mult de 23 de ani, ei foloseau apartamentul lor din Berceni ca un adevărat depozit de droguri, furnizând în vrac dealerilor.

În zilele de 30 august și 1 septembrie, Maru, prietenul lui Pascu, i-a vizitat și a achiziționat cantități semnificative de cannabis, pe care ulterior le-a redistribuit mai departe.

×
Subiecte în articol: dosarul Hidra Vlad Pascu DIICOT
Parteneri
Pensie de nici 800 de lei, după 36 de ani de muncă. Cum este posibil
x close