Antena 3 CNN Opinii Să nu uităm ce contează, de fapt, în cazul Vlad Pascu şi singurul lucru cu care mama sa are dreptate

Să nu uităm ce contează, de fapt, în cazul Vlad Pascu şi singurul lucru cu care mama sa are dreptate

În ultimele zile, în care planul şi modul de viaţă al unei familii care şi-a scăpat din mână fiul şi l-a transformat într-o veritabilă armă mortală au ieșit la iveală, pare că toată lumea a uitat ce contează, de fapt, în cazul lui Vlad Pascu.

Să nu uităm ce contează, de fapt, în cazul Vlad Pascu şi singurul lucru cu care mama sa are dreptate
Sursa foto: Inquam Photos / George Calin / Octav Ganea | Facebook
de Alin Tarnovschi    |    16 Sep 2023   •   09:35

Audierile de la DIICOT Bucureşti şi operaţiunea Hidra pornită de anchetatori împotriva celor despre care noi toţi ştiam cu ce se ocupă au venit la mult prea mult timp după tragedia de la 2 Mai, produsă în dimineaţa zilei de 19 august, atunci când Vlad Pascu, cel despre care toţi ştiau că nu e capabil să fie un membru normal şi funcţional al societăţii în care trăim, s-a drogat, s-a urcat la volanul unei maşini cumpărate de familie şi i-a omorât pe Roberta Dragomir (20 de ani) şi Sebastian Olariu (21 de ani).

Despre Roberta şi Sebi nu a vorbit nimeni în aceste zile şi, de fapt, ei sunt cei de care nu trebuie să uităm în această perioadă în care secretele bine ascunse ale familiei disfuncţionale create de Mihai Pascu, un individ pe care fiul încerca să îl mulţumească şi să îi semene, ies la iveală, servite sub formă de stenograme înregistrate de anchetatori chiar din arest.

Mama lui Vlad Pascu ne arată tuturor că luptă din răsputeri pentru a-şi salva fiul prin binecunoscutele relaţii, prin sacii de bani pe care trebuie să îi plătească acum, dar şi prin planurile pe care le-a discutat inclusiv cu fiul său aflat în arestul Poliţiei Constanţa.

Singura greşeală a Mirunei Pascu este sincronizarea. Lupta din răsputeri pentru a-şi salva fiul trebuia începută atunci când "comoara familiei", un tânăr frumos şi liber, incapabil să discearnă binele de rău, a început să se drogheze şi să aibă prieteni la fel de proşti ca el. Prin relaţii, saci de bani şi planuri, Miruna Pascu ar fi avut o şansă să îşi salveze fiul, dar şi să îl împiedice pe acesta să se întâlnească cu Roberta şi Sebi pe drumul dintre Vama Veche şi 2 Mai, iar acum lucrurile ar fi stat cu totul altfel: fiul ei ar fi fost liber, iar Roberta şi Sebi ar fi fost în viaţă, s-ar fi gândit la viitorul lor şi, cel mai probabil, nu ar fi ştiut niciodată de existenţa lui Vlad Pascu.

Singurul lucru cu care mama lui Vlad Pascu are dreptate apare în aceleaşi stenograme înregistrate de anchetatori din timpul discuţiei pe care a purtat-o cu fiul său aflat în arest: "Ai ajuns pentru că ți-ai dorit întotdeauna să fii în centrul atenției lu taică-tu, să te aprecieze el. El fiind un rebel care nu pune preț pe morală și pe carte și pe educație, a zis că va pune preț că tu ești șmecher. Așa te-a învățat, să fii șmecher! Și ai intrat într-un club de așa ziși smecheri".

Aşadar, femeia ştie că fiul său a ajuns un drogat şi un criminal din cauza faptului că a încercat să îşi impresioneze tatăl, la rându-i impresionat de şmecherie, tupeu, nesimţire, aroganţă şi nicidecum de calităţi şi talente pe care un tânăr aflat în plină formare ca persoană le-ar putea avea.

De altfel, Mihai Pascu ne-a demonstrat tuturor în timpul audierii de la DIICOT cât îl duce capul şi cum a reuşit să răzbească şi să facă avere într-o ţară precum România. Prin tupeul, nesimţirea şi aroganţa oferite de puterea pe care îşi imaginează că o deţine prin prisma averii dobândite.

Secretele ascunse de familia Pascu şi scoase acum la iveală de o mega-operaţiune a DIICOT şi a Poliţiei Române sunt aceleaşi pe care sunt convins că le-am regăsi şi în familia lui Tudor Duma, prietenul lui Vlad Pascu şi dealerul său de droguri, care s-a filmat în timp ce îi invita pe poliţişti şi pe duşmani la el acasă, şi care a intrat în Spitalul Floreasca, beat şi drogat, şi a furat glucoză şi ser fiziologic. La fel de bine putea să se urce la volanul unei maşini şi să intre într-un grup de oameni şi, la cât de bine seamănă cu Vlad Pascu, nici nu ne-am fi dat seama de diferenţe.

Iar exemplele sunt multiple, şi nu numai în Bucureşti, ci şi în alte oraşe în care beizadelele sunt cunoscute de toată lumea, toată lumea ştie că beneficiază de protecţie când fac prostii, iar ei nu sunt chiar atât de proşti încât să facă prostii precum Vlad Pascu pentru că ştiu că protecţia are o limită. Până omoară pe cineva.

Din păcate, cazul Vlad Pascu se va repeta, în ciuda eforturilor depuse de anchetatori în a ne arăta că vor să facă un exemplu din această familie disfuncţională pentru că, nu-i aşa, de ce altfel ar fi arestat-o pe Miruna Pascu?

Singurul lucru bun ce ar putea ieşi din toată această tragedie, şi aici mă refer, din nou, la cei ce nu trebuie uitaţi, Roberta şi Sebi, şi nu la ce se întâmplă cu familia Pascu, este ca părinţii celor care au capacitatea să identifice similarităţi între comportamentul propriei odrasle şi cel al lui Vlad Pascu să înceapă să îi scape de puşcărie de pe acum, înainte de a distruge vieţile unor oameni nevinovaţi.

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close