Antena 3 CNN Actualitate Zeci de percheziții în București și alte 3 județe, într-un dosar de evaziune fiscală cu piese auto: 100.000 de euro prejudiciu

Zeci de percheziții în București și alte 3 județe, într-un dosar de evaziune fiscală cu piese auto: 100.000 de euro prejudiciu

31 de percheziții au avut loc, joi dimineața, în judeţele Olt, Prahova, Ilfov şi în Municipiul Bucureşti, la sediile mai multor firme şi locuinţele unor persoane bănuite de evaziune fiscală cu piese auto, anvelope şi utilaje industriale, conform unui comunicat IGPR.

Zeci de percheziții în București și alte 3 județe, într-un dosar de evaziune fiscală cu piese auto: 100.000 de euro prejudiciu
Sursa foto: Hepta
de Mia Lungu    |    03 Dec 2020   •   08:55

Se pare că în perioada 2014-2016, nu mai puțin de trei persoane, în calitate de administratori ai unor societăţi comerciale, ar fi înregistrat fictiv în contabilitate achiziţionarea unor utilaje, piese auto, anvelope şi utilaje industriale, care nu se regăsesc fizic în teren.

Achizițiile ar fi fost efectuate prin intermediul a 15 firme de tip fantomă iar prejudiciul cauzat bugetului de stat este de 100.000 de euro. 

Descinderile s-au desfășurat în cadrul unui dosar penal, aflat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală. 

În baza unor mandate de aducere, nouă persoane urmează să fie conduse la sediul poliției, pentru a fi audiate și a fi dispuse măsuri legale.

La acțiuni participă polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt - Serviciul de Investigare a Criminalității Economice, cu sprijinul celor din Prahova, Ilfov și București.

×
Subiecte în articol: perchezitii evaziune fiscala
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close