Antena 3 CNN Actualitate Percheziţii în Bucureşti, Ilfov şi Giurgiu. La acţiune participă şi procurori germani

Percheziţii în Bucureşti, Ilfov şi Giurgiu. La acţiune participă şi procurori germani

Percheziţii în Bucureşti, Ilfov şi Giurgiu. La acţiune participă şi procurori germani
Sursa foto: Foto: abc.net.au
22 Mai 2012   •   08:33

Percheziţii în această dimineaţă la 9 adrese din Bucureşti, Ilfov şi Giurgiu. Anchetatorii români şi germani fac, marţi, percheziţii simultane în cele două ţări, pentru prinderea membrilor unei grupări specializate în evaziune fiscală şi sustragere de la plata TVA, în România fiind căutate, la nouă adrese din Bucureşti, Ilfov şi Giurgiu, patru persoane care au mandate europene de arestare, informează Mediafax.
  
La percheziţii participă şi reprezentanţi ai autorităţilor germane.
  
În paralel au loc percheziţii ale autorităţilor judiciare şi în Germania, la Nurnberg.
  
"Scopul comun al acţiunilor desfăşurate vizează identificarea şi arestarea persoanelor pe numele cărora au fost emise mandatele şi destructurarea activităţi infracţionale pe care acestea împreună cu alţi autori au desfăşurat-o pe teritoriul statul german într-un caz de evaziune fiscală şi respectiv de sustragere de la plata TVA", se arată într-un comunicat de presă comun al Parchetului Curţii de Apel Bucureşti şi Poliţiei Române.
  
Anchetatorii caută documente contabile şi bancare, medii electronice de stocare de date şi corespondenţă electronică.
  
Potrivit unor surse din Poliţie, în urma percheziţiilor la cele nouă adrese au fost găsite trei din cele patru persoane căutate, existând informaţii că o a patra este plecată din ţară.
  
Anchetatorii au ridicat de la cele nouă adrese mai multe bunuri, printre care şi calculatoare, care vor fi predate autorităţilor germane, prin intermediul Parchetului Curţii de Apel Bucureşti.
  
Gruparea infracţională din care fac parte cetăţeni români şi germani era monitorizată de mai multe luni.
  
Prejudiciul produs de gruparea infracţională în acest caz a fost evaluat de autorităţile germane la 20 de milioane de euro, fiind produse prin returnări de TVA de tip "carusel", potrivit surselor din Poliţie.

Percheziţii simultane în România şi Germania, într-un caz de evaziune fiscală. Prejudiciul este estimat la 20 de milioane de euro




×
Parteneri
Cod Galben de vijelii, ploi torențiale și grindină. 17 județe vizate
x close