Percheziţii în Capitală la suspecţi de înşelăciuni şi spălare de bani

de A.M.P    |    02 Apr 2013   •   09:27
Percheziţii în Capitală la suspecţi de înşelăciuni şi spălare de bani Foto: Agerpres

Poliţiştii bucureşteni de investigarea fraudelor fac, marţi dimineaţă, trei percheziţii la locuinţele unor suspecţi de înşelăciuni şi spălare de bani care ar fi cumpărat materiale de construcţii prin firme-fantomă şi folosind cecuri fără acoperire, informează Poliţia Capitalei, citată de Mediafax.
   
Acţiunea poliţiştilor bucureşteni de la Sectorul 3 a fost demarată după monitorizarea activităţii suspecţilor timp de mai multe luni.
   
Astfel, precizează sursa citată, poliţiştii au descoperit că suspecţii achiziţionau materiale de construcţii prin intermediul unor firme-fantomă care erau prezentate ca fiind solvabile.
   
În realitate, spun poliţiştii, membrii grupului infracţional contactau furnizori de bunuri de pe întreg teritoriul României, achiziţionau mărfurile şi le achitau cu cecuri fără acoperire.
   
Verificările economico-financiare de specialitate al poliţiştilor Capitalei au arătat că după cumpărarea mărfurilor şi înşelarea vânzătorilor, membrii grupului infracţional revindeau materialele de construcţii la preţuri subevaluate, iar sumele de bani astfel obţinute erau reintroduse în circuitul financiar, prin intermediul altor societăţi comerciale cu acelaşi domeniu de activitate. 
   
Din primele cercetări a rezultat că suspecţii ar fi creat astfel un prejudiciu de peste 150.000 de lei. Prejudiciul final va fi însă stabilit după probarea întregii activităţi infracţionale a suspecţilor.


x close