Antena 3 CNN Actualitate Percheziţii la 35 de adrese din mai multe oraşe: 24 de persoane implicate în infracţiuni informatice

Percheziţii la 35 de adrese din mai multe oraşe: 24 de persoane implicate în infracţiuni informatice

Percheziţii la 35 de adrese din mai multe oraşe: 24 de persoane implicate în infracţiuni informatice
Sursa foto: Foto: Intact Images
30 Aug 2011   •   09:50

Procurorii DIICOT au descins, marţi, în 35 de locaţii din ţară, fiind ridicate 24 de persoane pentru o fraudă de 300.000 de euro prin skimming, informează Mediafax. Infracţiunile informatice au fost comise în Franţa, Spania, Italia, Columbia, Republica Dominicană, SUA şi Mexic.
   
Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) - Serviciul Teritorial Craiova au făcut 35 de percheziţii domiciliare în localităţile Craiova (20), Bucureşti (cinci), Galaţi (patru), Constanţa-Mangalia (trei), Săcele (1), Timişoara (una), Feteşti (una), în vederea destructurării a două grupuri infracţionale organizate specializate în săvârşirea infracţiunilor de natură informatică (tip skimming).
   
Învinuiţii sunt cercetaţi în două cauze pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui  grup infracţional organizat şi infracţiuni săvârşite prin intermediul sistemelor şi reţelelor informatice sau de comunicaţii - infracţiuni prevăzute în Legea 365/2002 privind comerţul electronic şi în Legea 161/2003 privind prevenirea şi combaterea criminalităţii informatice, precizează sursa citată.
   
Prejudiciul cauzat de membrii grupului este estimat la o sumă de peste 300.000 de euro.
   
Activitatea infracţională a membrilor acestor două grupări s-a desfăşurat pe teritoriul mai multor state, respectiv România, Franţa, Spania, Italia, Columbia, Republica Dominicană, SUA şi Mexic.
   
La sediul DIICOT - Serviciul Teritorial Craiova vor fi aduşi  cu mandat de aducere un număr de 24 de învinuiţi în vederea audierii.   

×
Parteneri
Schema mafiei din România. Susţinere de la nivel înalt
x close