Antena 3 CNN Actualitate Percheziţii la evazionişti, 50 de persoane duse la audieri. Prejudiciul se ridică la 22,5 milioane de lei

Percheziţii la evazionişti, 50 de persoane duse la audieri. Prejudiciul se ridică la 22,5 milioane de lei

Percheziţii la evazionişti, 50 de persoane duse la audieri. Prejudiciul se ridică la 22,5 milioane de lei
15 Oct 2015   •   08:32

63 de de percheziţii domiciliare au loc în această dimineaţă în municipiul Bucureşti şi judeţele Ilfov, Prahova, Ialomiţa, Brăila, Constanţa, Galaţi şi Mureş. 50 de persoane vor fi duse la audieri, într-un dosar privind săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare de bani.

Din datele şi probele administrate în cauză rezultă presupunerea rezonabilă că bănuiţii au creat şi implementat un circuit evazionist, prin interpunerea mai multor societăţi comerciale cu comportament de tip "fantomă" pe lanţurile de tranzacţionare a mărfii achiziţionate intracomunitar de la societăţi comerciale din străinătate, în scopul sustragerii de la plata obligaţiilor fiscale.

În urma documentării activităţii infracţionale a bănuiţilor a rezultat faptul că, în perioada 2013 - 2014, aceştia au efectuat tranzacţii fictive cu materiale de construcţii.

Prejudiciul estimat rezultat din activitatea infracţională este de 22.500.000 de lei.

Persoanele vizate vor fi conduse pentru audieri la sediul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice - Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti.

Acţiunea beneficiază de suportul de specialitate al Serviciului Român de Informaţii şi al Unităţii Teritoriale de Analiză a Informaţiilor din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.


×
Subiecte în articol: perchezitii descinderi evaziune fiscala
Parteneri
Ce indice de corecție trebuie să ai pentru a avea o pensie mai mare
x close