Antena 3 CNN Actualitate Vânzare ilegală de apartamente, prejudiciu de 24 milioane de euro. Percheziții la Universitatea "Titu Maiorescu" din București

Vânzare ilegală de apartamente, prejudiciu de 24 milioane de euro. Percheziții la Universitatea "Titu Maiorescu" din București

Apartamente vândute pe sub mână de şefii de la Universitatea Titu Maiorescu, în cămine de studenţi - aceasta este acuzaţia sub care se fac percheziţii miercuri, inclusiv la Primăria Capitalei şi Primăria sectorului 4. 

Vânzare ilegală de apartamente, prejudiciu de 24 milioane de euro. Percheziții la Universitatea "Titu Maiorescu" din București
Sursa foto: Hepta
de Georgiana Adam    |    16 Iun 2021   •   12:10

Poliția a descins, miercuri dimineață, în birourile conducerii universității private din București, într-un dosar de delapidare cu un prejudiciu de 24 de milioane de euro.

În acest caz, este vorba despre 40 de apartamente care se vindeau cu sume cuprinse între 80.000 și 150.000 de euro, în funcţie de dimensiune.

Apartamentele vindeau cu sume cuprinse între 80.000 și 150.000 de euro

"Prin activitatea infracţională derulată, ar fi fost acordate anumite contracte de prestări servicii unor persoane juridice, în mod preferenţial, în valoare de peste 121 de milioane de lei (24 de milioane de euro)", afirmă Poliția Română.

Din primele informaţii, şefii de la universitatea privată ar fi vândut ilegal apartamente în imobile ridicate din bugetul unității, pentru care au fost obținute autorizații de construire a unor cămine studențești.

Universitatea a construit în 2010 un bloc cu destinația de cămin studențesc, apoi a vândut apartamentele unor apropiați ai conducerii universității, la un preț subevaluat față de cel al pieței. 

Universitatea a construit în 2010 un bloc pentru cămine, apoi a vândut apartamentele unor apropiați

Potrivit Poliției, "din anul 2010 şi până în prezent, persoane cu atribuţii de conducere din cadrul unei unităţi de învăţământ superior privat ar fi săvârşit acte materiale care s-ar încadra în sfera acţiunii de traficare a unor bunuri în folosul altei persoane, acţiuni ce ar fi presupus supunerea unor bunuri imobile din patrimoniul/gestiunea unităţii unor operaţiuni speculative, operaţiuni în urma cărora persoane apropiate acestora ar fi obţinut un profit, prin modalitatea vânzării unor apartamente construite din bugetul unităţii şi fără respectarea contractului de concesiune încheiat între unitatea de învăţământ şi o instituţie publică".

×
Subiecte în articol: perchezitii Titu Maiorescu apartamente
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close