Antena 3 CNN Actualitate Persoanele violente în familie ar putea avea interdicţie de a reveni la domiciliu

Persoanele violente în familie ar putea avea interdicţie de a reveni la domiciliu

Persoanele violente în familie ar putea avea interdicţie de a reveni la domiciliu
Sursa foto: Foto: thinkwithus.wordpress.com
de S.T.    |    03 Apr 2012   •   15:30

Senatul a adoptat tacit o propunere care modifică legea privind prevenirea şi combaterea violenţei în familie, în sensul că instanţa de judecată ar putea dispune, la solicitarea victimei, măsura de a interzice revenirea agresorului la domiciliu, pentru o perioadă de şase luni, chiar dacă acesta este unicul proprietar al locuinţei, informează Agerpres.

Potrivit iniţiativei legislative, instanţa de judecată ar urma să dispună această măsură la cererea victimei, a oricărei persoane sau chiar din oficiu, ''ori de câte ori există probe sau indicii temeinice'' că un membru al familiei a săvârşit acte de violenţă ''cauzatoare de suferinţe fizice sau psihice'' asupra unui alt membru.

În actul normativ se precizează faptul că în condiţiile în care agresorului îi este interzisă revenirea la domiciliu pe o perioadă de şase luni, victima va avea obligaţia de a efectua, în perioada respectivă, toate cheltuielile necesare întreţinerii locuinţei.

Propunerea legislativă privind modificarea Legii 217/2003 a fost iniţiată  de deputaţii PDL Raluca Turcan şi Daniel Buda.
 

×
Subiecte în articol: Senat violenta violenta in familie
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close