Antena 3 Actualitate Peste 20 de mineri, blocaţi în subteran de 24 de ore, protestează pentru demararea proiectului Roşia Montană

Peste 20 de mineri, blocaţi în subteran de 24 de ore, protestează pentru demararea proiectului Roşia Montană

de M.Z.    |    12 Sep 2013   •   09:24

Peste 30 de ortaci şi-au petrecut noaptea în faţa minei Cătălina, în semn de solidaritate cu cei 22 de colegi blocaţi în subteran care vor începerea exploatării la Roşia Montană.

De miercuri, 22 de mineri blocaţi în subteran la Roşia Montană refuză să iasă la suprafaţă, deşi umiditatea din mină le-ar putea provoca probleme de sănătate.
 
Minerii din subteran au fost susţinuţi de peste 200 de oameni, care au cerut locuri de muncă chiar la intrarea în mină.
 
Premierul Ponta crede că acest proiectul Roşia Montană merită să fie dezbătut în Parlament şi toate părţile să fie ascultate.
 
"Eu îi iau în serios pe domnul Antonescu, Blaga şi Kelemen, dar tot o să mă lupt ca Parlamentul să-şi facă datoria faţă de toţi cetăţenii şi să pună în discuţie proiectul", a spus premierul Victor Ponta.
 
 
Oamenii susţin că nu vor înceta protestele până când proiectul nu este respins de parlamentari. Premierul spune că înţelege motivul de protest al ambelor tabere, dar susţine că deciziile statului nu se pot baza numai pe vocea protestatarilor.
 
Victor Ponta crede că cea mai mare problemă a României, dacă alege să nu dezvolte acest proiect, este legată de bani. Bani pe care statul trebuie să-i cheltuie pentru a rezolva poluarea existenta în zonă de zeci de ani, precum şi problema eventualelor despăgubiri pe care firma Gabriel Resources le-ar putea cere.
 

×
Subiecte în articol: Rosia Montana proteste rosia montana

Ştirile Antena 3 sunt şi pe Facebook sau pe Google News

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close