Peste 3.300 de elevi din Vaslui învaţă în frig. Nu au lemne de foc şi centrale termice

de Antena3.ro    |    11 Noi 2011   •   18:32
Peste 3.300 de elevi din Vaslui învaţă în frig. Nu au lemne de foc şi centrale termice Foto: Mediafax

Peste 3.300 de elevi de la 19 şcoli şi grădiniţe din comunele Perieni şi Voineşti, precum şi de la liceul din Negreşti, judeţul Vaslui, învaţă în frig, informează Mediafax. Această situaţie se întâmplă din cauza lipsei lemnelor de foc sau a tergiversării montării centralelor termice.

Nici o unitate de învăţământ din cele 19 din comunele vasluiene Voineşti şi Perieni nu au căldură în sălile de clasă, în condiţiile în care primăriile nu au asigurat lemnele necesare pentru foc. Drept urmare, cei 1.370 de elevi şi preşcolari care frecventează cursurile şcolilor şi grădiniţelor din cele două comune sunt nevoiţi să înveţe în frig, temperaturile din sălile de clasă scăzând considerabil în ultimele două zile, odată cu răcirea semnificativă a vremii.

"Cunoaştem foarte bine situaţia unităţilor de învăţământ din cele două comune, însă nu putem face nimic pentru a le ajuta în vreun fel. Am vorbit şi noi cu primarii din Perieni şi Voineşti, care ar trebuie să se ocupe de rezolvarea acestei probleme, şi ne-au spus că nu au bani pentru achiziţionarea de lemne. Noi sperăm ca în două săptămâni lucrurile să fie puse la punct şi elevii să înveţe în săli de clasă încălzite", a declarat, vineri, inspectorul general adjunct al Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Vaslui, Vasile Ursanu.

Pe lângă cei 1.370 de copii din Perieni şi Voineşti, alţi 2.000 de elevi de la Grupul Şcolar "Nicolae Iorga" din Negreşti învaţă în săli de clasă neîncălzite, din cauza tergiversării montării centralelor termice la cele două corpuri de clădire ale unităţii de învăţământ.

"Am întârziat cu montarea centralelor pentru că a durat foarte mult până le-am scos pe alea vechi. Dar, din ce am discutat cu firma care se ocupă de această problemă, lucrările ar putea fi finalizate cam într-o săptămână astfel încât elevii liceului să înveţe în condiţii optime", a precizat primarul oraşului Negreşti, Ioan Cozma.

Conducerea ISJ Vaslui susţine că nu se pune problema, deocamdată, ca vreuna din cele 19 unităţi de învăţământ să fie închise din cauza frigului din sălile de clasă. 
   

ExitPOLL
Parteneri
x close