Antena 3 CNN Actualitate Petre Daea, reacţie vehementă după audierea la DNA: "Nu mi-e frică decât de Dumnezeu"

Petre Daea, reacţie vehementă după audierea la DNA: "Nu mi-e frică decât de Dumnezeu"

Reacție vehementă a ministrului Agriculturii, după declarațiile pe care le-a dat la Direcția Națională Anticorupție (DNA). Ce mesaj a trimis Petre Daea.

Petre Daea, reacţie vehementă după audierea la DNA: "Nu mi-e frică decât de Dumnezeu"
de Claudia Popovici    |    24 Iul 2022   •   18:06

Petre Daea spune că nu-i este frică de cât de Dumnezeu și că în cei 52 de ani de activitate nu a încălcat niciodată legea.

Vă reamintim că Petre Daea a fost audiat la DNA în calitate de martor în dosarul predecesorului său de la Agricultură, Adrian Chesnoiu.

"Eu vreau să vă spun doar atât, Petre Daea n-a încălcat în viața lui legea. Petre Daea nu încalcă legea și nu va încălca legea.

Activitatea mea de 52 de ani poate să fie probată prin ceea ce am spus acum.

În rest, nu vreau să mai discut despre acest episod și v-aș ruga să-mi îngăduiți să spun unde sunt şi ce fac pentru agricultura țării, în această misiune extrem de grea.

Nu mi-e frică decât de Dumnezeu și ne oprim aici.

N-am fost asistat de niciun avocat, pentru că adevărul este acela care îl știu eu și acest adevăr trebuie să-l port tot timpul cu mine cu conștiința mea profesională, cu atitudinea mea civică", a spus Petre Daea, ministrul Agriculturii la emisiunea News Magazine de la Antena 3. 

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, audiat la DNA. "Am venit în calitate de martor. Depun mărturie"

Petre Daea a ajuns în faţa procurorilor anticorupţie ca să dea explicaţii în calitate de martor, în dosarul predecesorului său, Adrian Chesnoiu. 

Numele lui Petre Daea apare în documentele din dosarul fostului ministru al Agriculturii, acuzat că ar fi aranjat un concurs de numire la direcțiile agricole din țară. 

"Am venit în calitate de martor. Depun mărturie", a declarat ministrul Daea, vineri, la intrarea la DNA.

Daea este audiat. după ce numele său a apărut în dosarul predecesorului său, Adrian Chesnoiu, care a fost pus sub acuzare că ar fi aranjat un concurs de numire la direcțiile agricole din țară. 

Ministrul agriculturii a fost citat de procurorii Direcției Naționale Anticorupție, iar într-una dintre interceptările procurorilor, Adrian Chesnoiu îi cere unui membru al comisiei să-l ajute pe un cunoscut al lui Petre Daia. 

Întrebat, însă, săptămâna trecută despre acest aspect, Petre Daia evitat să răspundă și a spus doar că "aici nu dau niciun fel de răspuns. Să lăsăm justiția acolo unde e".

Fostul ministru Adrian Chesnoiu, cercetat penal pentru instigare și abuz în serviciu

Procurorii au anunţat, luni, că au început urmărirea penală pe numele fostului ministru al Agriculturii, Adrian Chesnoiu.

El este cercetat pentru instigare și abuz în serviciu, potrivit DNA. Chesnoiu este acuzat cu privire la presupuse intervenții ale ministrului în cadrul unor concursuri de angajare.

"Ca urmare a acestui demers, persoana respectivă a fost numită în funcția de șef serviciu, obținând până în prezent venituri salariale în valoare de 33.782 lei", se precizează în comunicat.

×
Parteneri
Vremea se încălzeşte în toată ţara. ANM, prognoza meteo actualizată
x close