Antena 3 CNN Actualitate Petre Roman: Sunt profund indignat că anunțul privind dosarul Revoluției a fost făcut de Augustin Lazăr

Petre Roman: Sunt profund indignat că anunțul privind dosarul Revoluției a fost făcut de Augustin Lazăr

Petre Roman: Sunt profund indignat că anunțul privind dosarul Revoluției a fost făcut de Augustin Lazăr
08 Apr 2019   •   22:08

Procurorul general Augustin Lazăr a anunţat, luni, că Secţia militară din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a trimis în instanţă dosarul "Revoluţiei".

Citește și: Augustin Lazăr: Secția parchetelor militare a înaintat instanței rechizitoriul în Dosarul Revoluției. Ion Iliescu, trimis în judecată

El a precizat că dosarul cuprinde peste 3.000 de volume, iar pentru întocmirea rechizitoriului au fost administrate, în principal, probele obţinute după 13 iunie 2016.

"Rechizitoriul Secţiei parchetelor militare însumează 12 volume, în total 3.280 de file. Dosarul cauzei cuprinde 3.330 de volume, dintre care 2.030 de volume au fost instrumentate, administrate după 13 iunie 2016. Doresc să subliniez faptul că pentru întocmirea rechizitoriului au fost administrate, în principal, probele obţinute după 13 iunie 2016, dată la care judecătorul de cameră preliminară din cadrul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a confirmat redeschiderea urmăririi penale în prezenta cauză", a spus Lazăr, într-o declaraţie de presă, potrivit Agerpres.

Citește și: Reacții dure la adresa lui Augustin Lazăr: Dreptatea este așteptată, fără îndoială, dar ea nu trebuie anunțată de cineva care atunci era un servitor al celor mai negre ținte ale regimului Ceaușescu

Fostul premier Petre Roman a catalogat, luni, drept "inacceptabil" gestul procurorului general al României de a anunța trimiterea în judecată a dosarului Revoluției, în condițiile în care chiar el este acuzat în ultima perioadă că s-a pliat pe politica regimului comunist și a refuzat de două ori eliberarea unui disident anticomunist.

"Cu toată încărcătura pe care o am în memoria camarezilor de la baricadă care au fost masacrați în noaptea de 21-22 decembrie, sunt profund indignat că acest anunț în fața societății românești privind dosarul Revoluției este făcut de Augustin Lazăr.

Citește și: Radu Tudor: Diversiunea Decembrie 1989. Reușește Lazăr să scape?

Adică, dacă nu ar fi fost dezvăluirile, documentele care arată că Augustin Lazăr, în loc să servească legea, a servit cele mai negre ținte ale regimului ceaușist, care era situația? Dintre cei foarte puțini români care au avut curajul să se opună regimului, care au suferit ororile torturilor, unul, Iulius Filip, era complet uitat, în timp ce acela care l-a ținut sub tortură, era procuror general al României, după 30 de ani de la Revoluție", a spus Petre Roman, la "100 de minute".

Citește și: Klaus Iohannis, despre trimiterea în instanță a Dosarului Revoluției

Citește și: Gelu Voican Voiculescu: Dosarul Revoluţiei, o absurditate

Citește și: PSD, atac la Augustin Lazăr cu Dosarul Revoluției

×
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close