Antena 3 CNN Actualitate Piaţa imobiliară se reaşează: Ardealul şi Banatul iau faţa Ilfovului

Piaţa imobiliară se reaşează: Ardealul şi Banatul iau faţa Ilfovului

Piaţa imobiliară se reaşează: Ardealul şi Banatul iau faţa Ilfovului
30 Oct 2008   •   04:26

Piaţa imobiliară autohtonă nu mai înseamnă doar Bucureşti. După ce, în ultimii ani, zona Capitalei a consemnat creşteri semnificative ale numărului de tranzacţii cu case şi terenuri, datele oficiale furnizate de către Agenţia Naţională de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (ANCPI) arată o scădere pe primele nouă luni ale acestui an, faţă de 2007. Astfel, în cazul Bucureştiului, cifra a coborât cu peste 3.700 în perioada analizată, iar în Ilfov s-au parafat cu 4.500 de tranzacţii mai puţin. În schimb, mai toate judeţele din Ardeal şi Banat au ieşit pe plus în privinţa contractelor de vânzare-cumpărare încheiate. De departe, Timişul conduce detaşat, cu o cifră de 32.500, adică un salt de peste 10.400 de tranzacţii comparativ cu anul trecut, scrie Gândul.
Activitate intensă pe piaţa imobiliară a fost, bunăoară, şi în Arad (+7.900), dar şi în Braşov (+5.100 de tranzacţii). Cerere mai mare de case şi terenuri a existat şi în judeţul Cluj, unde datele ANCPI arată o creştere de aproape 5.000 a numărului de tranzacţii. Pe listă se mai află judeţele Bihor, Mureş, Sibiu, Satu Mare, Hunedoara, Maramureş, Harghita şi Sălaj, cu cifre mai mari.
Cei implicaţi cred că investitorii au fost nevoiţi să se îndrepte către zone mai ieftine din ţară, după ce preţurile au crescut exagerat în Bucureşti, Constanţa şi Timişoara.
Cu toate creşterile măsurate pe întreg intervalul ianuarie-septembrie, reprezentanţii mediului de afaceri din zona Ardealului sunt de părere că şi aici piaţa a început să stagneze, pe fondul înăspririi condiţiilor de creditare.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: piata imobiliara Ardeal Banat Ilfov
Parteneri
Harta voturilor din Bucureşti. Cât "teren" controlează candidaţii
x close