Antena 3 CNN Actualitate Cauza tragediei de la Piatra Neamţ, dezvăluită la trei luni după incendiul catastrofal. Avocat: "Practic, s-a lucrat fără autorizaţie"

Cauza tragediei de la Piatra Neamţ, dezvăluită la trei luni după incendiul catastrofal. Avocat: "Practic, s-a lucrat fără autorizaţie"

După trei luni și multe speculații, cauza incendiului de la Secția de Terapie Intensivă a Spitalului de Urgență din Piatra Neamț este, în sfârşit, expusă public, cu tot cu lanţul de responsabilităţi.

Cauza tragediei de la Piatra Neamţ, dezvăluită la trei luni după incendiul catastrofal. Avocat: "Practic, s-a lucrat fără autorizaţie"
de Georgiana Adam    |    12 Feb 2021   •   16:36

În urma audierilor începute astăzi, reiese că focul ar fi fost provocat de instalațiile electrice care au fost realizate fără autorizațiile necesare.

"Firma care a refăcut instalația electrică a spitalului a lucrat fără proiect avizat, iar pe secția de ATi a subcontractat lucrarea către o altă firmă.

Se pare că, din declarațiile celor prezenți azi la audieri, inginerul de proiect pentru instalațiile de oxigen și aer comprimat nu-și aduce aminte să fi avizat un asemenea proiect în 2011.

Practic, lucrări făcute în spitalul Piatra Neamț fără autorizații", spune avocatul Adrian Cuculis.

În tragedia declanşată sâmbătă, 14 noiembrie 2020, la secţia ATI a Spitalului Judeţean Piatra Neamţ, flăcările au provocat moartea a 10 bolnavi. Din cele șapte persoane transferate la Spitalul Mobiil din Lețcani, cinci au murit ulterior. 

Medicul care a încercat să îi salveze pe pacienţi, transferat în Belgia, cui arsuri grave

Cătălin Denciu, medicul anestezist care a intrat în salonul în flăcări încercând să salveze pacienții, a suferit arsuri grave. El a fost transferat pentru îngrijiri medicale la Spitalul Militar Regina Astrid, din Bruxelles, Belgia.

Procurorii au început, vineri, audierile în dosarul incendiul de la spitalul din Piatra Neamț, Primii programaţi la audieri în fața anchetatorilor au fost administratorii firmelor care aveau încheiate contracte cu spitalul la momentul izbucnirii incendiului.

Este vorba de firmele care se ocupau cu mentenanța echipamentelor sensibile din spital și cele care au furnizat echipamente.

Tot vineri, anchetatorii urmau să ridice de la sediul Serviciului de Investigații de Criminalitate Economică Neamț (SICE) documente legate de aceste firme.

 

×
Subiecte în articol: Piatra Neamț audieri
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close