Antena 3 CNN Actualitate "Piloții ruși au primit ordin să provoace prăbușirea dronei americane", spune analistul militar Ion Petrescu | Motivul atacului ordonat de Moscova

"Piloții ruși au primit ordin să provoace prăbușirea dronei americane", spune analistul militar Ion Petrescu | Motivul atacului ordonat de Moscova

Rușii au provocat în mod intenționat prăbușirea dronei militare americane în Marea Neagră și au urmărit prin această acțiune un obiectiv politic.

"Piloții ruși au primit ordin să provoace prăbușirea dronei americane", spune analistul militar Ion Petrescu | Motivul atacului ordonat de Moscova
Sursa foto: hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    15 Mar 2023   •   14:25

Opinia aparține analistului militar Ion Petrescu.

Departamentul american de Stat a considerat drept o provocare manevrele făcute de aparatele rusești în apropierea dronei Reaper iar ambasadorul Federației Ruse a fost convocat de autoritățile americane de resort. Rusia, la rândul său, a dat vina pe Statele Unite pentru incident.

"Există o reconstituire video făcută peste Ocean, în Statele Unite ale Americii, cu modul în care s-a produs incidentul respectiv și în care se vede foarte clar (...)  cum primul efect, al 'orbirii' dronei cu combustibilul lăsat în mod intenționat de avionul rusesc care s-a apropiat, a generat ulterior și abandonarea dronei de către centrul de comandă și orientarea ei către largul Mării Negre.

Fac o paranteză aici. Să știți că piloții militari ruși sunt foarte buni, deci nu trebuie subestimat profesionalismul lor. (Merită notată) doar eleganța americanilor care au dat vina pe lipsa de profesionalism (a rușilor).

Citește și: Ambasadorul Rusiei la Washington: "Federația Rusă nu dorește nicio confruntare cu SUA"

Acest incident nu este pentru a inflama relațiile dintre Statele Unite ale Americii și Federația Rusă, care oricum sunt la un nivel minim de dialog, ci pentru a oferi un pretext unui modalități de comunicare.

Aceasta a fost obținută prin faptul că a fost chemat ambasadorul rus în Statele Unite ale Americii la structura oficială menite a-l atenționa asupra acestui incident.

Colonelul (r) Ion Petrescu: "Moscova vrea să știe poziția SUA înainte de vizita lui Xi Jinping la Kremlin"

Pentru că Moscova este interesată să vadă care este poziția Statelor Unite ale Americii înainte de sosirea președintelui Republicii Populare Chineze, Xi Jinping, la Moscova. Mai ales că, ulterior, liderul chinez a anunțat un video-call, o convorbire, prima după 24 februarie 2022, cu președintele ucrainean Zelenski.

Beijingul este în ofensivă pentru tatonarea unui posibil armistițiu, o posibilă încetare a focului. 

Iar Federația Rusă, dincolo de dialogul cu aliatul care i-a jurat o colaborare, un parteneriat fără margini (China, n.r.), vrea, totuși, să găsească modalități prin care să ia și pusul Statelor Unite.

Un incident care nu s-ar fi petrecut dacă n-ar fi primit ordinul piloții militari ruși să efectueze acele manevre aparent neprofesioniste", a spus Ion Petrescu la Antena 3 CNN, în cadrul emisiunii Decisiv.

Foto: Dronă MQ-9 Reaper

×
Parteneri
E oficial! Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte
x close