Antena 3 CNN Externe Ambasadorul Rusiei la Washington: "Federația Rusă nu dorește nicio confruntare cu SUA"

Ambasadorul Rusiei la Washington: "Federația Rusă nu dorește nicio confruntare cu SUA"

Anatoli Antonov, ambasadorul Rusiei în SUA, a declarat la finalul întrevederii cu asistentul secretarului de stat pentru Europa, Karen Donfried, că Federația Rusă nu vrea o confruntare militară cu Statele Unite.

Ambasadorul Rusiei la Washington: "Federația Rusă nu dorește nicio confruntare cu SUA"
Sursa foto: Hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    14 Mar 2023   •   23:40

UPDATE - Ambasadorul rus a fost chemat la Departamentul de Stat al SUA după ce americanii au acuzat că un avion de vânătoare rusesc a determinat prăbușirea unei drone care se afla deasupra apelor internaționale ale Mării Negre.

Ambasadorul Rusiei în SUA, Anatoli Antonov, a declarat că Rusia nu dorește "confruntare" între țara sa și SUA, după ce a fost chemat la Departamentul de Stat în urma incidentului.

"Preferăm să nu creăm o situație în care să ne confruntăm cu ciocniri neintenționate sau incidente neintenționate între Federația Rusă și Statele Unite", a spus el.

"Am făcut schimb de opinii pe această temă, deoarece avem unele diferențe cu privire la ceea ce s-a întâmplat astăzi. Mi se pare că a fost o conversație constructivă pe această temă.

I-am ascultat comentariile, sper că a înțeles ceea ce am menționat", a spus Antonov despre discuţia cu Karen Donfried.

Antonov a reiterat negarea Ministerului Apărării rus cu privire la incident. El a mai susținut că Rusia "a informat despre acest spațiu care a fost identificat ca zonă pentru operațiuni militare speciale".

Ştirea iniţială:

Statele Unite au anunţat convocarea în cursul după-amiezii de marţi la Departamentul de Stat a ambasadorului rus la Washington pentru a-i comunica obiecţia lor după incidentul interceptării unei drone americane de către un avion de vânătoare rusesc deasupra Mării Negre.

"Suntem în contact direct cu ruşii, la nivel de înalţi responsabili, pentru a le transmite obiecţia noastră puternică faţă de această interceptare puţin sigură şi neprofesionistă care a provocat căderea dronei noastre", a declarat pentru presă purtătorul de cuvânt al diplomaţiei americane, Ned Price.

"Îl vom convoca pe ambasadorul rus la Departamentul de Stat", a adăugat Price.

El a precizat că ambasadoarea americană la Moscova a transmis deja protestele Washingtonului.

Oficialii americani şi-au informat aliaţii şi partenerii despre acest incident, a transmis purtătorul de cuvânt al diplomaţiei americane.

Armata rusă dezminte că ar fi cauzat prăbuşirea dronei americane

Pentagonul cere ruşilor să se comporte profesionist şi în siguranţă după incidentul cu drona de deasupra Mării Negre. Ministerul Apărării din Federația Rusă dezminte că ar fi cauzat prăbuşirea şi transmite că avioanele de luptă ruse nu au folosit armele de bord şi nu au intrat în contact cu aparatul de zbor fără pilot.

Citeşte şi: Un avion de luptă al Rusiei a intrat în coliziune cu o dronă a SUA deasupra Mării Negre

Ministerul Apărării rus a transmis că cele două avioane ale sale nu au venit în contact cu drona americană care s-a prăbuşit mai devreme în Marea Neagră, susţinând că această cădere s-a datorat manevrării bruşte.

"În urma unei manevre brutale (...) drona MQ-9 a început un zbor necontrolat cu pierdere de altitudine şi a lovit suprafaţa apei".

"Piloţii ruşi nu au folosit armamentul de la bord, nu au venit în contact cu UAV (aeronava fără pilot) şi au revenit în siguranţă la aerodromul de bază", a indicat ministerul rus.

Pentagonul transmite că Rusia nu a recuperat drona doborâtă în Marea Neagră.

Dronă americană, lovită intenţionat de un avion de vânătoare Su-27 (Suhoi) deasupra Mării Negre

O dronă americană MQ-9 Reaper ar fi fost lovită intenţionat, astăzi, de un avion de vânătoare Su-27 al Forţelor Aeriene ale Rusiei, deasupra Mării Negre.

Potrivit CNN, drona se afla în zona apelor internaţionale ale Mării Negre atunci când a fost interceptată de două avioane de vânătoare ruseşti. Unul dintre avioane ar fi zburat în faţa dronei şi ar fi descărcat intenţionat combustibil pe aceasta.

De asemenea, cel de-al doilea avion de vânătoare rusesc ar fi lovit intenţionat partea din spate a dronei, acolo este situată şi elicea, motiv pentru care drona s-ar fi prăbuşit.

Vezi şi: Un elicopter Black Hawk al SUA a decolat din Constanţa, după ce o dronă americană a fost doborâtă de ruşi în Marea Neagră

×
Subiecte în articol: drona Marea Neagrã Rusia
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close