Antena 3 CNN Actualitate Plajele aglomerate, raiul vânzătorilor ambulanţi care vând ilegal gogoşi şi porumb fiert

Plajele aglomerate, raiul vânzătorilor ambulanţi care vând ilegal gogoşi şi porumb fiert

Politiştii continuă să-i amendeze pe comercianţii ambulanţi de pe litoral. Plajele ticsite la refuz de turişti sunt raiul acestor vanzător care aduc ilegal pe plajă gogoşi, porumb fiert şi alte produse de patiserie, fără a respecta nicio măsură de protecţie şi igienă. La sfârşit de sezon estival pare că toate aceste acţiuni au fost ineficiente pentru că vânzătorii o iau de la capăt a doua zi, pe motiv că nu au altă sursă de venit.

Plajele aglomerate, raiul vânzătorilor ambulanţi care vând ilegal gogoşi şi porumb fiert
de Iulia Gorgorin    |    29 Aug 2020   •   19:30

Zeci de comercianţi ambulanţi vând în fiecare zi ilegal, pe plajă, gogoşi, porumb fiert şi alte produse alimentare în condiţii neigienice, ţinute ore în şir sub razele soarelui, la temperaturi canciulare. Mai grav este că nu poartă nici mască de protecţie, nici mănuşi. Iar de cumpărători nu duc lipsă.

Turiştii se lasă păcăliți de mirosul îmbietor și preţul mic, dar uită cât de nocive sunt aceste produse pentru sănătatea lor.

De fiecare dată când sunt luaţi la bani mărunţi de poliţişti, încearcă să îi impresioneze cu tot felul de scuze.

Poliţiştii au aplicat în această lună peste 300 de amenzi, în astfel de cazuri, însă comercinaţii nu se lasă descurajaţi

A doua zi o iau de la capăt şi spun că nu au alte surse de venit.

''Ce aveţi cu noi, de ce faceţi aşa cum noi, doi trei comercianţi, noi avem copii acasă, să le dăm de mâncare. Din astea trăim, uite, asta e mâncarea nostra. Pâinea noastra! Ce să acem, să dăm în cap la oameni, să furam?'', spune o femeie de etnie romă care vinde pe plajă.

Un bărbat care se plimbă nestingherit pe plajă cu un ponei, pentru a-i îndemna pe turişti să facă fătografii sau să îşi plimbe copiii, a fost prins de poliţişti şi la controalele anterioare. L-au amendat şi i-au interzis să mai vină pe plajă, însă , astăzi, bărbatul a ajuns din nou în nordul staţiunii Mamaia.

Amenda pentru cei care practică acest tip de comerţ ambulant, fără să deţină autorizaţie, este între 500 si 5000 de lei.

Numai astăzi în jur de 20 de astfel de vanzatori au fost sanctionaţi de oamenii legii iar controalele vor continua şi în zilele următoare, chiar dacă sezonul estival este la final.

×
Subiecte în articol: gogosi porumb vânzători
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close