Antena 3 CNN Actualitate Plajele româneşti sunt periculoase. O tânără a fost lovită în plin de un turist amator de sporturi extreme

Plajele româneşti sunt periculoase. O tânără a fost lovită în plin de un turist amator de sporturi extreme

Plajele româneşti sunt periculoase. O tânără a fost lovită în plin de un turist amator de sporturi extreme
Sursa foto: Foto: dirtyhabits.org
15 Iul 2012   •   20:47

Un incident petrecut, duminică, la Năvodari ne demonstrează că plajele româneşti sunt periculoase. Sporturile nautice se practică în aceleaşi zone în care sunt şi restul turiştilor. O tânără din Galaţi a fost lovită în plin de un alt turist cu o placă de kite. În mod normal, cei doi trebuia să rămână în zone diferite.

Rudele turistei rănite sunt nervoase. La fel şi tânărul polonez care manevra placa de kite-surf. Nu vor să fie filmaţi şi sunt la un pas să se încaiere. Jandarmii care au sosit pe plaja din Năvodari despart taberele. Tânăra lovită a ajuns deja la spital.

Realitatea e cu totul alta. Limitele nu prea există. Turiştii se bălăcesc în aceeazi zonă ca şi cei care se dau cu placa. Drept dovadă, iată aceste imagini. Inotătorul e la distanţă mică de kitesurfer. Iar placa poate prinde viteze foarte mari, propulsată de vânt şi de valuri.

O soluţie ar fi geamandurile care să despartă clar zona în care se practică acest sport pericols, însă acestea nu există.

Din primele cercetări ale poliţiştilor, vina pare să cadă mai degrabă pe umerii sportivului. Tânăra lovită a scăpat însă destul de ieftin. După câteva ore petrecute în spital, a fost externată.

Kitesurfingul e ultima modă în materie de sporturi extreme. Se aseamănă cu schiul nautic, dar, în locul unei ambarcaţiuni, sportivul este tras de un aşa zis zmeu cu ajutorul căruia poate atinge viteze de peste 50 km/h. Nu este necesar brevet. Cei care practică acest sport fac doar un curs de iniţiere. Ca înotători, aşadar, e bine să vă feriţi de zonele în care se face kitesurfing.



×
Subiecte în articol: Navodari
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close