Pericol pe drumurile din România! Avertizare pentru șoferi

de Silvia Țigănilă    |    10 Ian 2021   •   09:05
Pericol pe drumurile din România! Avertizare pentru șoferi Pixabay

Ploi, ceață, lapoviță și ninsoare pe drumurile din țară. Polițiștii rutieri le recomandă șoferilor mai multă prudență în trafic.

Plouă și e lapoviță în mai multe județe din Oltenia și Dobrogea, iar în Transilvania ninge și e ceață, duminică dimineața. Polițiștii rutieri le recomandă șoferilor mai multă prudență în trafic.

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliției Române a transmis, duminică, faptul că de dimineață nu sunt semnalate drumuri naționale sau autostrăzi cu circulația întreruptă din cauza vreunui eveniment rutier sau a vremii nefavorabile, nici probleme semnificative privind fluența traficului pe arterele principale.

Ploi, ceață, lapoviță și ninsoare pe drumurile din țară

Precipitații sub formă de ploaie se înregistrează duminică dimineața pe arterele din Muntenia, Oltenia, Banat și Dobrogea.

Lapoviță se semnalează pe mai multe drumuri naționale din județele Tulcea, Vâlcea și Mehedinți.

În condiții de ninsoare ușoară se circulă acum pe arterele rutiere din Timiș, Caraș-Severin și Hunedoara.

Ceață densă pe mai multe drumuri naționale

Ceață densă se semnalează pe mai multe drumuri naționale din județe precum Arad, Timiș, Satu Mare, Sibiu și Mureș.

Pentru prevenirea accidentelor de circulație, polițiștii rutieri îi sfătuiesc pe șoferi ca, înainte de a pleca la drum, să se asigure că au autovehiculul echipat corespunzător pentru circulația în condiții de iarnă, să adapteze în permanență viteza de deplasare, să nu efectueze manevre periculoase la volan, să utilizeze pe timpul zilei luminile de întâlnire și să mărească distanța de siguranță față de vehiculele dinainte.

Citiți și: Alertă de la ANM! Ninsori, vânt și polei. Se va depune strat consistent de zăpadă

Parteneri
x close