Antena 3 CNN Actualitate Inundaţii şi viituri în România. "N-am avut ce să mai salvez" | A plouat în câteva ore cât într-o lună

Inundaţii şi viituri în România. "N-am avut ce să mai salvez" | A plouat în câteva ore cât într-o lună

Natura s-a dezlănţuit în România. A plouat în câteva ore cât într-o lună. Ploile abundente au măturat aproape jumătate de țară.

de Silvia Preda    |    04 Iun 2023   •   08:22

S-a rupt cerul în sudul și sud-vestul României. Imaginile surprinse în mai multe județe ale țării au fost, de-a dreptul, apocaliptice. 

Apele au cuprins străzi întregi și au distrus case.

Update 10:20 - Apele au făcut prăpăd în Dâmboviţa. Oamenii din comuna Runcu au ieşit în stradă după ce inundaţiile le-au distrus casele. 

"A venit o viitură puternică de pe dealurile din stânga şi din dreapta. Şi totul s-a adunat în centru. Şi aici a venit apa atât de mare, uitaţi ce a putut să facă. Ne-a afectat terenurile, a intrat în case, în gospodării. A luat porci", spune un localnic.

"N-am avut ce să mai salvez", mai spune bătrânul.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Nu este pentru prima oară când sunt viituri în Runcu, judeţul Dâmboviţa.

Pompierii au intervenit de urgenţă acolo.

Fenomenele extreme vor continua

Hidrologii au emis duminică o avertizare Cod galben de inundații pe râuri din nouă județe.

Sunt vizate râurile din bazinele hidrografice: Arieş (judeţele: Alba şi Cluj), Mureş (judeţele: Alba, Sibiu şi Hunedoara), Timiş (judeţele: Caraş Severin şi Timiş), Olt (judeţele: Sibiu, Vâlcea şi Argeş), Ialomiţa (judeţul Dâmboviţa).

O femeie a murit după ce a fost luată de viitură

În județul Alba, puhoaiele au cuprins străzile și au distrus gospodăriile.

În Drobeta-Turnu Severin canalizarea nu a mai făcut față debitului mare de apă și a refulat, iar apa a pătruns în mai multe autoturisme parcate. Și județul Gorj s-a aflat sub codul roșu de ploi abundente. Unii oameni nici nu au mai putut ieși din curțile pline cu apă. 

În Dâmboviţa, câteva zeci de minute de ploaie torențială au fost suficiente pentru ca totul în jur să fie acoperit de ape.

Citeşte şi: Imagini apocaliptice cu inundaţiile din România | O femeie a fost luată de viituri | Harta zonelor afectate

Și în județul Vâlcea autoritățile au fost în alertă. O mașină cu patru persoane a rămas blocată în apă, în Drăgășani, sub un pod. Iar în Olănești, drumurile s-au transformat în adevărate râuri. 

În județul Argeș, o femeie în vârstă de 55 de ani a murit după ce a fost luată de o viitură puternică în localitatea Albești de Argeș.

În urma furtunilor, ministrul Mediului a convocat Comitetul Ministerial pentru Situații de Urgență și a dispus monitorizarea atentă a cursurilor de apă.

×
Subiecte în articol: cod rosu ploi furtuni
Parteneri
Firea și Burduja sunt noii candidați la Primăria Capitalei
x close