Antena 3 CNN Actualitate Droguri impregnate pe hârtie și trimise prin Poștă la Penitenciarul Ploiești. DIICOT a intrat pe fir

Droguri impregnate pe hârtie și trimise prin Poștă la Penitenciarul Ploiești. DIICOT a intrat pe fir

Droguri introduse în Penitenciarul Ploiești, odată cu corespondența. Au fost mai multe percheziții, miercuri, în camere din Penitenciarul Ploiești.

Droguri impregnate pe hârtie și trimise prin Poștă la Penitenciarul Ploiești. DIICOT a intrat pe fir
Sursa foto: Agerpres
de Silvia Țigănilă    |    11 Noi 2020   •   19:15

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Ploiești împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul BCCO Ploieşti – Serviciul Antidrog și reprezentanţi ai Penitenciarului Ploieşti au făcut, miercuri, percheziții în camere de detenţie din Penitenciarul Ploieşti, într-o cauză vizând săvârșirea infracțiunii de efectuare, fără drept, de operaţiuni cu produse ştiind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive.

Drogurile erau impregnate pe bucăţi de hârtie, care ulterior erau introduse în penitenciar prin intermediul corespondenţei

După introducere, bucăţile din hârtie erau livrate membrilor grupării care, ulterior, le distribuiau către diverşi consumatori, în schimbul unor sume de bani sau unor bunuri (cafea, ţigări, articole vestimentare). În ceea ce priveşte modalitatea de consumare, bucăţile de hârtie impregnate cu produse psihoactive noi, erau introduse în ţigări şi consumate, fiind astfel foarte greu de depistat activităţile infracţionale desfăşurate”, spun procurorii DIICOT într-un comunicat de presă transmis miercuri.

Au fost ridicate 8 coli din hârtie tip A4, trei bucăți de hârtie de diferite dimensiuni, cinci bucăți de șervețele și o bucată de hârtie de dimensiuni aproximativ 100 cm/40 cm, susceptibile a fi impregnate cu substanțe psihoactive.

Șapte persoane au fost duse la sediul DIICOT – Serviciul Teritorial Ploiești pentru audiere.

Citiți și: Premieră în pandemie. Penitenciarul Ploieşti, transformat în centru COVID-19

×
Subiecte în articol: Ploiești droguri penitenciar
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close