Antena 3 CNN Actualitate Reportaj din interiorul Spitalului Modular de la Leţcani. În saloane plouă şi sunt doar 14 grade

Reportaj din interiorul Spitalului Modular de la Leţcani. În saloane plouă şi sunt doar 14 grade

Plouă în spitalul mobil COVID de la Leţcani, judeţul Iaşi, iar în saloane sunt doar 14 grade. O pătură pusă la una dintre uşi nu a reuşit să oprească apa, iar un reprezentant al firmei care asigură mentenanţa a venit, a văzut şi a plecat. Medicii spun că deşi în unitatea medicală totul este nou, nu-şi pot asuma responsabilitatea tratării unor pacienţi în aceste condiţii.

Reportaj din interiorul Spitalului Modular de la Leţcani. În saloane plouă şi sunt doar 14 grade
de Georgiana Adam    |    18 Mar 2021   •   13:15

Aşa arată Spitalul Modular de la Leţcani, o investiţie de aproape 12 miloane de euro. Unitatea medicală a fost inaugurată cu fast de două ori şi folosită patru luni, în ciuda neregulilor grave scoase la iveală de un control al Ministerului Sănătăţii.

Mai precis, avize ilegale, saloane mai mici şi paturi mai puţine decât scria în documente.

Aparatura de milioane de euro zace nefolosită

Pe reţelele de socializare însă au apărut imagini din unitatea modulară care atestă că foarte multă aparatură medicală stă nefolosită, asta în condiţiile în care în acest moment România este din nou în criză de paturi la terapie intensivă.

''În urma Corpului de Control al ministrului Sănătătţii s-au constat 31 de puncte care trebuie verificate şi reglementate, marea majoritate sunt în sarcina proprietarului'', a spus Florin Roşu, managerul Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi.

Pacienţii au îngheţat în saloane

Dezastrul s-a văzut mai bine la începutul iernii când pacienţii au îngheţat în saloane. 

Deşi problema a fost identificată de săptămâni bune, încă nu a fost găsită şi o soluţie. Şi mai grav este faptul că, în acest moment, imaginile publicate miercuri pe reţelele de socializare, nu arata nici o imbunatatire. Nu se ştie dacă instalaţiile vor funcţiona în condiţiile în care se anunţă nopţi geroase. 

''Noi, ca şi cadre medicale, de fapt obligativitatea noastră este faţă de pacienţi. Noi ne ocupăm de îngrijirea pacientului de Terapie Intensivă, un pacient firav, care are nevoie de atenţie, partea tehnică nu intră în apanajul nostru'', adaugă managerul.

Spitalul mobil a fost închis ultima dată în ianuarie

17 pacienți COVID au fost mutaţi și urmau să fie făcute lucrări de igienizare şi dezinfecţie. Deși inițial conducerea spitalului spunea că unitatea medicală va fi închisă "câteva zile", spitalul a rămas nefuncțional de două luni. 

Situaţia este alarmantă, pentru că în Iaşi mai sunt doar 3 paturi libere la ATI. 

Spitalul Modular de la Leţcani este acum închis pentru pacienţi, dar primitor pentru vizitele politice în teren. Reprezentanții Guvernului au declarat că intenţionează să redeschidă cât mai repede spitalul de la Leţcani.

Citiţi şi: Imagini din unitatea modulară COVID construită la Iaşi: "Chestia poate fi numită oricum, numai spital nu. Plouă şi e frig" | VIDEO
 

×
Subiecte în articol: Spital Leţcani Iași saloane frig reportaj
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close