Antena 3 CNN Actualitate PMB amendează Primăria Sectorului 1 | Ce sumă va plăti Clotilde Armand

PMB amendează Primăria Sectorului 1 | Ce sumă va plăti Clotilde Armand

Primăria Municipiului București (PMP) a amendat primăria Sectorului 1 pentru nerespectarea Regulamentului de salubrizare și a frecvențelor minime. Ce sumă va plăti Clotilde Armand

PMB amendează Primăria Sectorului 1 | Ce sumă va plăti Clotilde Armand
Sursa foto: Facebook/ Clotilde Armand
de Redacția Antena 3 CNN    |    29 Iun 2022   •   21:06

De-a lungul timpului, Clotilde Armand a fost acuzată, constant, că a este responsabilă pentru criza gunoaielor din Sectorul 1.

Şi după luni bune în care bucureştenii au stat în munți de gunoaie Primăria Municipiului București (PMP) a decis să amendeze instituția condusă de Clotilde Armand cu 5.000 de lei, pentru nerespectarea prevederilor articolului 142 (alin. 5) din Anexa 1 a HCGMB nr. 345 / 2020 privind Aprobarea Regulamentului de Organizare și Funcționare a Serviciului Public de Salubrizare în Municipiul București, notează gândul.ro

Totul ar fi pornit de la companiile cu care Clotilde Armand a încheiat – prin negociere fără publicare – trei contracte cu o valoare totală de peste 10 milioane de lei, companii care au ridicat gunoiul din Sectorul 1 fără a deține autorizație de mediu pe Sectorul 1 și fără a avea dreptul să aibă acel contract, mai informează sursa citată. 

Între timp, Clotilde Armand le promite bucureştenilor un sistem ultramodern de colectare selectivă a deșeurilor finanțat din fonduri europene.

"În concret, urmează a fi amenajate un număr de 244 puncte de colectare subterane cu un număr de 1394 de module subterane de colectare.

Capacitatea volumetrică a fiecărui modul subteran va fi de 3 metri cubi (mc), iar capacitatea volumetrică totală a modulelor subterane va fi de 4182 mc.

•Totodată, vor fi amenajate 698 de puncte de colectare supraterane, care vor avea 1442 module supraterane de colectare cu compactare și 2416 module supraterane de colectare fără compactare. Capacitatea volumetrică a fiecărui modul suprateran va fi de 0,24 mc, iar capacitatea volumetrică totală a modulelor supraterane va fi de 952,92 mc.

În plus, vor fi achiziționate 20.000 de unități de compostare individuale cu un volum de 0,28-0,30 mc (280 – 300 litri).

Punctele de colectare selectivă vor fi dotate cu panouri fotovoltaice și vor beneficia de sisteme de supraveghere video, iar monitorizarea utilizatorilor individuali va fi realizată prin dotarea pubelelor cu CIP-uri.

Mai mult, va fi amenajat un centru de monitorizare date dotat cu un server găzduire software gestiune și un software de gestiune.

 Valoarea totală a investiției este de 246.076.998,17 lei inclusiv TVA.

Din bugetul local urmează a finanțată contribuția eligibilă a Sectorului 1, reprezentând 2% din valoarea cu TVA a costurilor eligibile acceptate la finanțare precum și a tuturor costurilor neeligibile", scrie Clotilde Armand pe Facebook. 

×
Parteneri
Cătălin Cîrstou, candidatul comun PSD-PNL în Bucureşti
x close