Antena 3 CNN Actualitate Poliția Română, mesaj de ULTIMĂ ORĂ în cazul bărbatului care a murit în custodia polițiștilor Secției 10

Poliția Română, mesaj de ULTIMĂ ORĂ în cazul bărbatului care a murit în custodia polițiștilor Secției 10

Georgian Drăgan, purtătorul de cuvânt al Poliției Române, a vorbit luni seară, la Antena 3, despre moartea suspectă a bărbatului aflat în custodia polițiștilor Secției 10.

Poliția Română, mesaj de ULTIMĂ ORĂ în cazul bărbatului care a murit în custodia polițiștilor Secției 10
Sursa foto: Antena 3
29 Iun 2020   •   22:30

„Ieri în jurul orei 21 prin apel 112 a fost sesizat faptul că un bărbat se aruncă în fața mașinilor pe stradă și face scandal la o terasă din București. La fața locului polițiștii din cadrul Secției 10 s-au deplasat, au depistat un bărbat care manifesta un comportament agresiv și producea distrugeri la terasa respectivă. 

Bărbatul care se manifesta violent a fost imobilizat de polițiștii Secției nr.10 care s-au prezentat acolo în urma acestui apel la 112, ulterior având în vedere că a acuzat stări de rău a fost descătușat, a fost solicitat un echipaj de prim ajutor și bineînțeles până la sosirea acestui echipaj de prim ajutor polițiștii prezenți la fața locului i-au acordat primele îngrijiri medicale.

Poliția Română: La nivel intern, se analizează modul în care s-a intervenit la acest eveniment

Echipajul medical sosit ulterior la fața locului a aplicat măsuri specifice, însă în jurul orei 22:30 din păcate a declarat decesul persoanei în cauză. Cercetările au fost preluate de parchetul de pe lângă Tribunalul București și de către serviciul omoruri din Poliția Capitalei, în vederea stabilirii cauzelor și condițiilor în care s-a produs tragicul eveniment.

Trupul neînsuflețit a fost ridicat și transportat la Institutul Național de Medicină Legală în vederea efectuării necropsiei. A fost efectuată cercetarea la fața locului, au fost audiate mai multe persoane. În cursul acestei zile a fost identificat bărbatul. Acesta era un bărbat de 37 de ani din București. Cu privire la modul de intervenție în acest caz la nivelul parchetului de pe lângă Tribunalul București a fost deschis acest dosar penal în care se efectuează cercetări cu privire la eveniment însă și la nivel intern se analizează modul în care s-a intervenit la acest eveniment.

Așadar, sunt efectuate verificări atât la nivelul Parchetului cu privire la decesul bărbatului cât și la nivelul Poliției Capitalei au fost demarate verificări pentru a se stabili dacă modalitatea de intervenție a fost în regulă.

Georgian Drăgan: Niciun membru al forțelor de ordine nu a pus genunchiul pe bărbat

Din informațiile pe care le dețin la acest moment niciun membru al forțelor de ordine nu a pus genunchiul pe bărbatul în cauză. Acesta se manifesta violent, drept pentru care polițiștii au procedat la imobilizarea lui conform prevederilor legale în vigoare pentru că bărbatul se manifesta violent, amenința că se aruncă în fața mașinilor care treceau prin zona respectivă și ar fi produs și anumite daune la terasa din zonă.

Polițiștii au intervenit pentru imobilizarea bărbatului, de îndată când acesta a manifestat stări de rău polițiștii au scos cătușele și i-au acordat primul ajutor”, a declarat Georgian Drăgan.

Poliția Română, mesaj de ULTIMĂ ORĂ în cazul bărbatului care a murit în custodia polițiștilor Secției 10

Filmul care șochează țara. Martor-cheie, dezvăluiri despre bărbatul încătușat care a murit: „El era pe altă lume, polițiștii au acționat în mod grotesc”

Vă amintim că un tânăr violent, care amenința că se arunca în fața maşinilor şi care a distrus mai multe bunuri la o terasă din centrul oraşului, a murit în timp ce se afla în custodia Poliţiei. Un martor-cheie a făcut dezvăluiri în acest caz.

„Nu a fost efectiv niciun scandal. El nu a fost violent, nu a fost nimic. Omul era pe altă lume, era deja foarte dezechilibrat. El nu știa, era foarte agitat, era o situație de filme. Nu mai era pe lumea asta, iar modul grotesc prin care au acționat polițiștii a dus la decesul lui. Asta e ideea”, acuză bărbatul.

 

×
Subiecte în articol: Georgian Drăgan mort terasa
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close