Antena 3 CNN Actualitate Un polițist român a salvat până acum 60 de vieți. Povestea lui a apărut și pe panourile din Times Square, în New York

Un polițist român a salvat până acum 60 de vieți. Povestea lui a apărut și pe panourile din Times Square, în New York

Ministerul Afacerilor Interne a publicat luni, povestea emoționantă a lui Robert, un polițist de frontieră de numai 23 de ani care a salvat până acum 60 de vieți prin donare constantă de sânge. Povestea tânărului a ajuns cunoscută chiar și peste ocean, în New York.

Un polițist român a salvat până acum 60 de vieți. Povestea lui a apărut și pe panourile din Times Square, în New York
Sursa foto: Facebook M.A.I.
de Mia Lungu    |    09 Noi 2020   •   23:11

"El este Robert și este polițist de frontieră, dar mai mult de atât, este unul dintre donatorii constanți de sânge din România. Povestea lui începe în 2017, pe când se pregătea să devină polițist de frontieră." au scris reprezentanțîi M.A.I. luni, pe pagina de Facebook a Instituției.

Sub titlul "23 de ani și 60 de vieți salvate" aceștia au făcut cunoscută povestea tânărului polițist, care a reușit să își motiveze și colegii să îi urmeze exemplul.

Povestea lui Robert a ajuns să fie proiectată și pe unul dintre panourile publicitare din Times Square, în New York. Robert și alți trei donatori au devenit cunoscuţi acolo ca adevăraţi eroi, prin intermediul campaniei Blood Network, realizată de organizatorii Untold şi Neversea.

Robert a inceput sa doneze sange acum 3 ani:

"- Venim cu o rugăminte către voi. O persoană se zbate între viață și moarte pe un pat de spital. Are urgent nevoie de sânge pentru transfuzie. Dacă vreți să ajutați, v-am rămâne recunoscători, le-a spus comandantul elevilor adunați pe platoul unității.
- Donez eu!, a răspuns Robert, fiind primul care a făcut un pas în față.

Era prima dată când dona sânge și nu știa exact procedura, însă voia să ajute. Această primă experiență l-a făcut să înțeleagă cât de important este sângele pentru un pacient aflat în stare gravă.

La absolvirea școlii, când Robert a fost repartizat chiar în județul lui, a mers să doneze sânge și la Centrul de Transfuzie Oradea.

Acolo a fost abordat de o persoană:
- Eu sunt coordonatoarea acestui centru și vreau să-îți mulțumesc pentru gestul tău, pentru că sunt din ce în ce mai puțini donatori.  Vreau să te rog ceva. Există o nevoie imensă de sânge, sunt foarte mulți oameni care au nevoie de transfuzie. N-ai vrea să devii donator permanent?
- Ce ar trebui să fac?
- La vârsta și la sănătatea ta, poți dona o dată pe lună. Înscrie-te în programul nostru, ai putea salva multe vieți.
- Nu trebuie să mă rugați! Vă promit că în fiecare lună voi fi aici!

De atunci și până în prezent, Robert și-a ținut promisiunea, iar cu sângele lui a ajutat 60 de oameni aflați în stare critică.
Un singur lucru regretă, faptul că într-o lună nu a putut ajunge să doneze, pentru că era în concediu. Dar ca să se revanșeze, și-a motivat colegii, astfel că săptămâna trecută au mers cu toții să doneze sânge la Centrul de Transfuzie.

El este Robert, are 23 de ani și, până acum, a ajutat 60 de oameni...repetăm acest lucru pentru că ceea ce el face este extraordinar!
Robert, te salutăm cu respect, admirație și prețuire! Mulțumim!
Donarea de sânge salvează vieți!"

23 de ani și 60 de vieți salvate. El este Robert și este polițist de frontieră, dar mai mult de atât, este unul dintre...

Posted by Ministerul Afacerilor Interne, Romania on Monday, 9 November 2020

În contextul pandemiei COVID-19, donarea de sânge a devenit cu atât mai necesară. Avem sute de pacienți infectați cu coronavirus în stare gravă în secțiile ATI, dar numai 0,4% dintre vindecații de COVID au donat plasmă.

Doar 2.500 de români vindecaţi de infecţia cu coronavirus au donat plasmă convalescentă în ultimele şase luni.

Per ansamblu, în cele șase luni de când se colectează plasmă convalescentă, România a colectat doar 2,35 de doze la fiecare 100 de pacienți infectați cu COVID, în vreme ce Uniunea Europeană raportează o medie de 12 doze de plasmă la fiecare 100 de pacienți infectați.

×
Subiecte în articol: robert
Parteneri
Zboruri comerciale, bruiate de ruşi inclusiv în spaţiul aerian al României
x close