Antena 3 CNN Actualitate Polițistul care a lovit-o mortal pe Raisa și a atins-o cu piciorul ca să vadă dacă mai trăiește avea pregătire pentru acordarea primului ajutor | Document

Polițistul care a lovit-o mortal pe Raisa și a atins-o cu piciorul ca să vadă dacă mai trăiește avea pregătire pentru acordarea primului ajutor | Document

Școala de Agenți de Poliție Câmpina a transmis, la solicitarea Antena 3, că polițistul care a accidentat cu mașina două fete pe trecerea de pietoni, în București, a luat parte timp de 60 de zile la un program de pregătire în cadrul instituției, între 6 februarie și 28 aprilie 2017.

Polițistul care a lovit-o mortal pe Raisa și a atins-o cu piciorul ca să vadă dacă mai trăiește avea pregătire pentru acordarea primului ajutor | Document
Sursa foto: Antena 3
de Carmina Pricopie    |    26 Ian 2022   •   18:05

Conform planului de învățământ, au fost alocate 440 de ore de activități de învățământ, dar și 40 de ore pentru activități complementare.

La pregătirea suplimentară au fost planificate 12 materii, printre care acordarea primului ajutor medical, principalele cauze generatoare de accidente în care sunt implicați polițiștii, măsuri întreprinse pentru prevenirea și combaterea acestora.

Potrivit acestui răspuns oficial, agentul de poliție a făcut cel puțin 3 ore în care a învățat cum să acorde primul ajutor medical în cazul unui accident.

Citește și: Examenul clinic al polițistului care a lovit două minore pe trecerea de pietoni. Ce au constatat evaluatorii despre starea acestuia

În 2017 au intrat peste 5.000 de agenți în Poliția Română din sursă externă. A fost prima și singura perioadă în care Școala de Agenți de Poliție de la Câmpina a făcut astfel de cursuri de inițiere cu personal necalificat.

Constantin Popescu a fost încadrat în Poliția Română pe 16 ianuarie 2017, după un curs de iniţiere în poliţie de doar două luni şi jumătate.

Permisul pe care l-a obţinut în 2012 în România a fost preschimbat în 2016 în Marea Britanie.

Ce calificative a obţinut? BINE în 2017 şi 2018, FOARTE BINE în 2019 şi anul trecut. În 2019 a fost testat psihologic. Avea dreptul de a conduce maşina poliţiei din 2017.

Ce caracterizare are la dosar? Este apreciat, sau era, cu ”o conduită ireproşabilă, receptivitate, implicare şi o bună relaţionare cu colegii.”

 

×
Subiecte în articol: politist București Campina agent
Parteneri
Negocieri intense pentru evitarea grevei generale a poștașilor
x close