Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Exces de putere Examenul clinic al polițistului care a lovit două minore pe trecerea de pietoni. Ce au constatat evaluatorii despre starea acestuia

Examenul clinic al polițistului care a lovit două minore pe trecerea de pietoni. Ce au constatat evaluatorii despre starea acestuia

La câteva ore după ce le-a lovit cu mașina pe Raisa și pe prietena ei, Marina, pe trecerea de pietoni, polițistul Popescu Constantin a fost evoluat psiho-comportamental.

Examenul clinic al polițistului care a lovit două minore pe trecerea de pietoni. Ce au constatat evaluatorii despre starea acestuia
Sursa foto: Antena 3
de Redacția Antena 3 CNN    |    21 Ian 2022   •   22:42

În urma examenului clinic, întocmit la ora 15.30, la două ore după accident, s-a stabilit că polițistul a avut o atitudine adecvată situației. De asemenea, experții spun că acesta a fost cooperant.

În ceea ce privește comportamentul, există trei variante în formularul de evaluare: liniștit, neliniștit sau agitat. Popescu Constantin a fost liniștit, au consemnat evaluatorii. De asemenea, a avut o comunicare verbală coerentă, era orientat în spațiu.

În ceea ce privește orientarea auto psihică, era ”orientat”, după cum s-au exprimat evaluatorii. Totodată, se mai consemenază că polițistul nu a avut tulburări de echilibru. Acesta a menționat că nu a consumat alcool.

„O ținută ordonată, o atitudine adecvată”, se mai precizează în evaluare.

Constantin Popescu a fost încadrat în Poliția Română din sursa externă, adică de pe stradă, fără nicio pregătire prealabilă.

Constantin Popescu a fost încadrat în Poliția Română pe 16 ianuarie 2017, după un curs de iniţiere în poliţie de doar două luni şi jumătate.

Deşi iniţial a lucrat la Ordine Publică, a făcut o zi de stagiu de pregătire tactică poliţienească. Cât despre acel curs de conducere defensivă, a durat tot o zi.  

Permisul pe care l-a obţinut în 2012 în România a fost preschimbat în 2016 în Marea Britanie.

Ce calificative a obţinut? BINE în 2017 şi 2018, FOARTE BINE în 2019 şi anul trecut. În 2019 a fost testat psihologic. Avea dreptul de a conduce maşina poliţiei din 2017. 

Ce caracterizare are la dosar? Este apreciat, sau era, cu ”o conduită ireproşabilă, receptivitate, implicare şi o bună relaţionare cu colegii.”

×
Subiecte în articol: politist
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close