Antena 3 CNN Actualitate Poliţiştii l-au pierdut din nou pe Cosmin Mladin, capul mafiei de la Arad: Dragoş Boţa, jurnalist: Boţa: "Instituţiile statului sunt parazitate de colaboratori ai mafiei"

Poliţiştii l-au pierdut din nou pe Cosmin Mladin, capul mafiei de la Arad: Dragoş Boţa, jurnalist: Boţa: "Instituţiile statului sunt parazitate de colaboratori ai mafiei"

Situaţie halucinantă la Arad! Capul mafiei ţigărilor a fost pierdut a doua oară de poliţişti. Acesta a fost dat în urmărire naţională în urmă cu scurt timp. Cosmin Mladin este de negăsit după ce, în urmă cu doar câteva zile, se predase.

Poliţiştii l-au pierdut din nou pe Cosmin Mladin, capul mafiei de la Arad: Dragoş Boţa, jurnalist: Boţa: "Instituţiile statului sunt parazitate de colaboratori ai mafiei"
Sursa foto: Antena 3
de Georgiana Adam    |    26 Iul 2021   •   16:51

Partenerul său Dani Copil a fost prins şi avem şi imagini cu maşina în care se afla acesta.

Dragoş Boţa, despre deciziile care trebuiau luate pentru ca Mladin şi Copil să nu mai fugă

Dragoş Boţa,  jurnalist Pressalert, a intervenit luni la Antena 3, unde a vorbit în exclusivitate despre deciziile pe care ar fi trebuit să le ia autorităţile în cazul celor doi.

"Situaţia e puţin altfel şi cred că de data aceasta nu trebuie să ne uităm numai în curtea poliţiei. Trebuie să spunem că Mladin şi Daniel Copil s-au prezentat vineri la instanţă şi ulterior au fost ridicaţi şi duşi pentru audieri la sediul DIICOT. Însă, în mod ciudat, şi spun asta ca jurnalist care sunt pe zona de eveniment, de foarte mulţi ani, instanţa a amânat pronunţarea pe solicitarea DIICOT de arestare pentru ziua de astăzi. Practic, judecătorul care a avut în faţă cererea DIICOT i-au trebuit mai bine de trei zile să se pronunţe. În mod normal, cutuma este ca instanţa să se pronunţe în câteva ore. Dacă acest lucru s-ar fi întâmplat în momentul respectiv, Mladin şi Copil erau duşi la audieri, erau în sediul DIICOT, nu ar mai fi putut să plece. 

Boţa: "Instituţile statului sunt parazitate de colaboratori ai mafiei"

(...) Întrebarea este dacă pentru cei doi procurorii solicitaseră de la instanţă, sau dacă dăsuseră pentru 48 de ore măcar, acele măsuri, ordine, mandate de supraveghere tehnică şi care includ inclusiv filajul. Dacă aveau de la instanţă pentru cei doi, sau dacă nu. Pentru că e o chestiune şi de legalitate şi cred că poate după cazul de la Arad, se va discuta mai mult despre ce măsuri se pot lua în astfel de situaţii, de schimbări legislative.  Avem pe deoparte, insituţii ale statului care sunt parazitate de colaboratori ai mafiei, ca să fim foarte direcţi şi foarte exacţie. Pe de altă parte avem poliţiştii care încearcă să îşi facă datoria, dar din cauza unor lacune legislative sunt lăsaţi la mâna, sau la miştoul infractorilor.

Reacția lui Georgian Drăgan, purtător de cuvânt Poliția Română

"Aș dori să clarific această informație care din punctul meu de vedere este una nereală. Pentru a putea pierde o persoană, acea persoană ar trebui să fie în custodia Poliției Române printr-o măsură preventivă. Ori, în cazul de față vorbim de o persoană care s-a prezentat vineri la instanță, iar instanța a decis să amâne pronunțarea pentru astăzi. Așadar, în perioada weekend-ului, persoana la care faceți referire, nu a avut nicio măsură preventivă. Așadar, nu a fost nicio secundă în custodia Poliției Române. Întradevăr, astăzi instanța a emis mandate de arestare preventivă pentru 30 de zile pe numele a două persoane. Una dintre ele a fost depistată în județul Arad și urmează a fi dusă în arest pentru a executa acest mandat de 30 de zile, iar pentru cealaltă persoană, având în vedere faptul că polițiștii au efectuat căutări atunci când a fost primit mandatul de la instanță, pentru că atunci au început activitățile Poliției Române, nu a fost găsit la acele locații, drept pentru care a fost dat în urmărire națională, iar astăzi, în urma activităților desfășutare, dacă vor reeieși indicii că persoana nu se mai află pe teritoriul României, vom face o propunere către instanță pentru emiterea mandatului european de arestare. Așadar, să fie dat în urmărire în Europa", a precizat acesta.

Cosmin Mladin și Dani Copil, capii mafiei țigărilor, din Arad, s-au predat vineri

Potrivit informațiilor primite de Antena 3, Cosmin Mladin și Dani Copil, capii mafiei țigărilor, din Arad, s-au predat vineri. Cei doi sunt acuzați de constituirea unui grup infracțional organizat, contrabandă cu țigări și spălare de bani.

Procurorii ceruseră arestarea preventivă pentru cei doi, Tribunalul București hotărând ca 11 dintre persoane să fie puse sub măsura controlului judiciar în dosarul de contrabandă cu țigări de la Arad.

Se pare că cei doi au fost non stop monitorizați de Poliția Română, în ultimele săptămâni.

Cosmin Mladin și Daniel Copil au dispărut în ziua perchezițiilor, cu două ore înainte ca polițiștii să le bată la ușă.

Cosmin Mladin este cel care coordona rețeaua de contrabandă de țigări de la Arad, interceptat de DIICOT când recunoștea valoarea uriașă a unui transport ilegal de țigări în Marea Britanie de aproape 400.000 de lire sterline.

Anchetă de amploare în MAI. Cine le-a dat liderilor traficanților de la Arad pontul despre descinderi

Anchetă de amploare și verificări în Ministerul de Interne, săptămâna trecută, după ce șeful traficanților de țigări din Arad a scăpat în timp ce era filat pe autostradă. Personajul cheie este de negăsit. Se ia în calcul ca liderul grupării să fi fugit din țară. Ba mai mult, chiar și numărul 2 din rețea a dispărut înainte ca poliția să îi bată la ușă.

Întrebări fără răspuns după operațiunea anti mafia de la Arad. Autoritățile nu suflă o vorbă despre cum i-au scăpat printre degete pe traficanții șefi, în schimb se laudă cu 23 de pioni reținuți. 

Încă nu se știe cine i-a oferit pontul șefului traficanților și nici motivul pentru care suspecții din dosarul traficului de țigări au fost eliberați pe bandă rulantă. 

Tocmai de aceea, în Ministerul de Interne s-a dispus o anchetă după ce mandatele de reținere pentru 24 de ore au expirat. 

Informații exclusive, obținute de Antena 3, arata cum planul anchetatorilor de prindere a liderului traficanților de țigări din Arad a fost dat peste cap. Liderul traficanților de țigări Cosmin Mladin, a fost urmărit pe autostradă de cei care îl filau, însă aceștia l-au pierdut la un moment dat. Anchetatorii iau în calcul ipoteza că a fugit din țară. Ba mai mult, chiar şi numărul 2 din rețea a dispărut înainte ca poliția să îi bată la ușă. Practic încă un indiciu că aceștia ar fi primit un pont din interiorul Poliției.

Cine le-a oferit traficanților pontul?

Nimeni nu spune nimic, mai ales că operațiunea a fost condusă chiar de către șeful Poliției Române, chestorul Benone Matei, și coordonată de către un procuror DIICOT de la structura centrală, iar pregătirea ei s-a făcut în mare secret, cu ședințe conspirative. Secretul a fost păstrat până marți dimineața, când peste 500 de angajați MAI au fost chemaţi la instructaj în curtea unei unităţi militare din Sibiu, la 300 de km distanţă de Arad. 

Iar rezultatul acestei operațiuni secrete: un eșec. Primii doi suspecți au fugit cu două ore înainte, alții i-au așteptat pe polițiști cu cafelele făcute, iar unii aveau telefoanele închise.

Totuși, cei de la DIICOT prezintă acțiunea ca fiind un real succes. Ieri seară a fost publicat un comunicat despre perchezițiile ce au avut loc, însă fără a fi prezentate date din ancheta. În plus, nici până la această oră liderul grupării nu a fost prins.

Suspecții din dosarul traficanților de țigări din Arad au fost eliberați pe bandă rulantă, după ce mandatele de reținere pentru 24 de ore le-au expirat, iar magistrații au amânat judecarea propunerilor de arestare preventivă.

Citiţi şi: Primele imagini cu Cosmin Mladin, șeful traficanților din Arad, după ce s-a predat: "Sunt nevinovat"
 

 

 

×
Subiecte în articol: Cosmin Mladin Arad capul mafiei
Parteneri
Averea lui Cătălin Cîrstoiu, candidatul PSD-PNL
x close