Antena 3 CNN Actualitate Poliţiştii din Capitală, pe urmele florarilor evazionişti

Poliţiştii din Capitală, pe urmele florarilor evazionişti

Poliţiştii din Capitală, pe urmele florarilor evazionişti
24 Iun 2010   •   09:18

Poliţiştii bucureşteni au demarat, joi dimineaţă, o acţiune de amploare pentru combaterea evaziunii fiscale pe piaţa florilor. În urma acesteia, peste 240.000 de fire de flori şi plante au fost deja confiscate.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei, comisarul Christian Ciocan, a declarat, pentru Mediafax, că verificările au început, joi dimineaţă, în zona cartierului bucureştean Rahova. Poliţiştii au mers acolo însoţiţi de ofiţeri ai Gărzii Financiare şi vameşi.

În cadrul acţiunii, autorităţile verifică certificatele de calitate, plata taxelor vamale şi achitarea impozitelor, pentru a se asigura că nu este prejudiciat bugetul de stat.

În doar câteva ore, anchetatorii au confiscat un tir cu 150.000 de fire de flori şi plante, o camionetă cu 3.000 de fire de gladiole, un camion cu 80.000 de fire de garoafe şi alte 10.000 de fire de trandafiri şi jerbera dintr-o societate comercială.

Marfa confiscată este dusă la o societate comercială agreată de administraţia Sectorului 5, pentru a fi vândute, iar pe numele celor responsabili se întocmesc dosare penale.

Potrivit comisarului Christian Ciocan, Bucureştiul monopolizează aproximativ 90% din vânzările de flori din ţară. Acţiuni similare urmează să fie demarate şi în alte judeţe.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Politie flori plante evaziune fiscala
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close