Antena 3 CNN Actualitate Polițistul Marian Godină denunță neregulile de la MAI

Polițistul Marian Godină denunță neregulile de la MAI

Polițistul Marian Godină denunță neregulile de la MAI
Sursa foto: Foto: Facebook
02 Feb 2016   •   15:32

Sistemul în care funcţionează poliţiştii este departe de a fi unul perfect. O spune chiar poliţistul-blogger Marian Godină, pe pagina de Facebook. Cel mai popular agent de circulaţie din ţară a scris un mesaj despre intenţia Ministerului de Interne de a angaja 2.500 de polițiști din afara sistemului. Într-un text pe care l-a numit Apelul Bocancilor, poliţistul braşovean scrie că aşa-zişii colegi ai săi, cei pe care Ministerul de Interne vrea să-i aducă din afara sistemului, pot obţine cu mai mare uşurinţă acest statut.

MAI anunță ca pe o laudă că va încadra 2500 de polițiști din sursă externă. M.A.I. pe românește, vor angaja polițiști exact ca un SRL. Ia pistolul, ia insigna, ia uniforma și treci la treabă. Aaa, stai, că îi vor trimite 3 luni la curs. :))
Abia văzusem listele cu candidații declarați admiși la Școala de Poliție Vasile Lascăr din Câmpina. Atât eu, cât și colegul meu de bancă din liceu ne-am văzut pe lista admișilor și eram în culmea fericirii. Pe drum spre gara din Câmpina, întorcându-ne spre Brașov, ne-am întâlnit cu un alt băiat brașovean, care dăduse și el examen cu noi. Era supărat și se vedea că era plâns. Lesne de înțeles că se găsea pe lista respinșilor. Chiar ne părea rău de el pentru că era un băiat de treabă și pe parcursul probelor ne împrieteniseram. Nu ne-am mai manifestat fericirea pe tren, în drum spre casă, pentru că era tare aiurea să facem asta de față cu el.
Am început școala și după aproximativ un an de făcut cursuri, plantoane, sectoare, intervenții, deserviri și alte activități, am fost trimiși în cel de-al doilea stagiu de practică. Am fost repartizat la o secție de poliție din Brașov și am început direct schimbul 3. La instructaj, ni s-a spus că noi, elevii, vom lucra mai mult pe lângă agenți cu experiență. Ghiciți cine a fost partenerul meu în prima noapte de schimbul trei. Ați ghicit: era băiatul cel supărat că picase examenul de admitere. Fusese încadrat direct, exact așa cum au de gând să facă acum. Dăduse un examen, primise uniformă, insignă și pistol și...la treabă. Aaa...mai primea și salariu. În timp ce eu mai aveam de stat la Câmpina, pe cei 300 de mii pe care mi-i dădea tata săptămânal. Nu am nimic cu băiatul, îmi e prieten și lui nu îi port pică deloc. Chiar râdeam și eu când patrulam cu el și îmi spunea: Hai, elevule, să te-nvăț meserie!
Întors la școala de la Câmpina, nu-mi mai ardea de nimic. Mai ales că cei angajați direct din sursă externă ocupaseră aproape toate locurile libere din Mun. Brașov. A fost motivul pentru care majoritatea elevilor din promoția mea au prins locuri doar în mediul rural.
Am prins momentul unei ședințe la Câmpina, la care participa șeful Poliției Române de pe atunci. La finalul discursului pe care l-a ținut, a întrebat dacă noi avem vreo problemă de ridicat. Pentru că și pe atunci mă mânca limba, am ridicat mâna și am întrebat:
Ce avantaj avem noi, când vom absolvi școala de poliție, față de cei angajați direct?
Nu știu ce vi s-ar răspunde vouă acum, dar răspunsul de atunci a sunat cam așa:
-Păi...sigur...aa...aaa...voi...totuși...aveți avantajul că...aveți o școală.
Așa că, dragi elevi, nu vă demoralizați. Ce dacă voi și părinții voștri vă chinuiți doi ani. Vor trece. Și nu uitați: VEȚI AVEA O ȘCOALĂ!!!
:)))))


 
APELUL BOCANCILORMAI anunță ca pe o laudă că va încadra 2500 de polițiști din sursă externă. M.A.I. pe românește, vor...

Posted by Marian Godina on 1 Februarie 2016


×
Parteneri
Informaţii de ultimă oră despre starea de sănătate a lui Florin Piersic
x close