Antena 3 CNN Actualitate Poluare masivă în București. Reprezentanții de la Mediu dau vina pe trafic

Poluare masivă în București. Reprezentanții de la Mediu dau vina pe trafic

Este poluare masivă în Capitală și în localitățile limitrofe. Protecția Mediului a anunțat creșteri ale poluanților de zeci de ori peste limitele normale în ultimele zile.

Poluare masivă în București. Reprezentanții de la Mediu dau vina pe trafic
Sursa foto: Pixabay.com
de Silvia Țigănilă    |    26 Ian 2021   •   12:50

Spre exemplu, la stațiile Cercul Militar și Titan valorile de poluare s-au triplat.

Reprezentanții agenției spun că de vină este doar traficul.

”Pornim de la premisă că Bucureștiul are un plan integrat de calitate al aerului. S-a constatat că este un oraș care are unele probleme. Studiile care au stat la baza acestui plan integrat de calitate al aerului au identificat ca principală sursă de PM10 traficul rutier într-o proporție de 58%, încălzirea rezidențială într-o proporție de 27% și activitățile industriale și prestări serviciu 13%”, a spus Andrei Corlan la Antena 3.

Poluare masivă în București. Reprezentanții de la Mediu dau vina pe trafic

”Întotdeauna, pe perioada de iarnă, valorile poluanților sunt mai mari din cauza dispersiei proaste a aerului în atmosferă. Vântul bate slab sau deloc.

Poluanții sunt reținuți la sol și pe fondul unei presiuni atmosferice ei urcă ulterior, generând un cumul de factori care duc la aceste valori pe care noi le întâlnim acum.

Așteptăm acum o analiză pentru a aborda din punct de vedere științific, ca să vedem poluanții care se regăsesc în emisii și în funcție de aceste rezultate vom intensifica controalele pe aceste potențiale surse”, a mai spus Andrei Corlan, comisar-șef Garda de Mediu, București.

Ioana Petrescu, despre riscurile poluării masive din Capitală: ''Particulele de praf foarte mici combinate cu gaze de eșapamente duc la o creștere a cazurilor de astm, cancer''

Ioana Petrescu a vorbit în exlcusivitate la Antena 3 despre nivelul poluării din Capitală care a crescut alarmant.

”Ar trebui să ne intereseze pe toți, pentru că are efecte asupra sănătății noastre. Vorbim de neutralizarea deșeurilor fără a se respecta regulile, deci se ard și nu se face acest lucru conform regulilor și asta pentru că costă foarte mult să neutralizezi deșeurile conform regulilor în vigoare și e mult mai ușor și mai ieftin să le arzi. Ca să nu mai spun că există deșeuri pe care le și importăm din alte țări și le neutralizăm aici în mod nelegal. Acest lucru ne afectează pe noi până la urmă, deci ar trebui ca Garda de Mediu și Primăria Capitalei să fie un pic pe fază, astfel încât să reducă incidența de astfel de cazuri”.

Citiți și: Limite alarmante de poluare în Capitală. S-a depășit triplul valorii limită

×
Subiecte în articol: poluare București trafic
Parteneri
Abonează-te la canalul oficial de WhatsApp al Antena CNN
x close