Antena 3 CNN Actualitate Ponta: Am trimis proiectul Roşia Montană la Parlament ca să nu putem fi daţi în judecată

Ponta: Am trimis proiectul Roşia Montană la Parlament ca să nu putem fi daţi în judecată

Ponta: Am trimis proiectul Roşia Montană la Parlament ca să nu putem fi daţi în judecată
Sursa foto: Foto: Intact Images
de S.T.    |    05 Sep 2013   •   18:30

Premierul Victor Ponta a declarat, joi, că Executivul a aprobat proiectul privind Roşia Montană şi l-a transmis Parlamentului pentru că astfel Guvernul nu mai poate fi dat în judecată de către Gold Corporation, care ar putea cere despăgubiri de "nu ştiu câte miliarde" pentru că nu s-a făcut nimic.
   
Şeful Executivului a făcut această declaraţie la finalul unei vizite în judeţul Călăraşi.
   
"Eram obligat, conform legii, şi încerc să explic celor care vor să mă audă, că în conformitate cu legea actuală trebuia să dau aviz şi să pornească Proiectul Roşia Montană. Ei au îndeplinit toate condiţiile cerute de lege. Tocmai pentru că am considerat că nu e bine să fac acest lucru, am trimis legea în Parlament ca să fie o dezbatere reală. Asta e situaţia şi din acest motiv dacă nu făceam absolut nimic urma să plătesc nu ştiu câte miliarde despăgubiri firmei respective. Eu nu vreau să plătesc din banii dumneavoastră, din banii contribuabilului, despăgubiri pentru nişte contracte încheiate din 1998 încoace. Eu vreau să existe o decizie a Parlamentului", a spus Ponta, scrie Mediafax.
   
Întrebat de jurnalişti ce se va întâmpla în cazul în care proiectul de lege va fi respins de Parlament, premierul a precizat că în situaţia respectivă Guvernul este absolvit de răspundere.
   
"Nu poate fi dat în judecată Guvernul, că aşa cum a făcut Boc-n-a făcut nimic-eu am făcut ceva, am renegociat, am pus pe masa Guvernului şi am pus în discuţie publică", a subliniat Ponta.
   
Totodată, el a adăugat că fiecare parlamentar, după ce va analiza argumentele pro sau contra, va puta vota în cunoştinţă de cauză.

Citeşte şi:

Băsescu: Nu declanşez acum referendum pe Roşia Montană. De acum sunt neutru pe subiect

×
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close