Antena 3 CNN Actualitate Ponta, despre nominalizarea lui Kovesi: Partenerii europeni aveau nevoie de o garanţie că USL nu a venit la putere să pună mâna pe DNA

Ponta, despre nominalizarea lui Kovesi: Partenerii europeni aveau nevoie de o garanţie că USL nu a venit la putere să pună mâna pe DNA

06 Apr 2013   •   21:59

Premierul Victor Ponta a declarat în ediţia de sâmbătă seară a emisiunii "Q&A", de la Antena 3, că a propus-o la conducerea DNA pe Laura Codruţa Kovesi pentru că partenerii europeni aveau nevoie de o garanţie că "USL nu a venit la putere ca să pună mâna pe DNA".

"Partenerii noştri europeni aveau nevoie de o garanţie că USL nu a venit la putere să pună mâna pe DNA ca să oprească anchetele anticorupţie", a declarat Victor Ponta la Antena 3.

Întrebat dacă o consideră pe Kovesi "omul lui Băsescu", Ponta a afirmat că nu ştie, adăugând: "Întrebaţi-o pe ea dacă e. Partenerii noştri europeni nu o cred omul lui Băsescu".

"Să renunţăm la teoria asta totuşi un pic copilărească, cum că ne plecăm în faţa partenerilor europeni. Nu ne obligă nimeni să ne plecăm, putem să facem ce vrem, dar atunci haideţi să nu ne mai plângem că nu suntem trataţi la egalitate, că nu suntem primiţi în Schengen, că nu avem mai multe fonduri europene. Dacă nu ne interesează Europa şi îi dăm cu flit...noi ce vrem, hai să-i dăm cu flit şi după aceea să primim doar avantaje ? Nu putem să primim", a spus Ponta la Antena 3.

"Daniel Morar îmbrăcase o haină politică", a mai spus Ponta, care a precizat că nu pune semnul egal între Kovesi şi Morar.

Citeşte şi:

Ponta: Monopolul pus pe Parchet de Macovei şi Morar a încetat. Nominalizarea lui Kovesi a distrus o propagandă dusă de un an de zile

Ponta: Nu am încredere în Băsescu şi nici el în mine. Dar sunt momente instituţionale pe care nu putem să le evităm

Ponta comentează acuzaţiile de trădare: Nu pot sta degeaba doar ca să nu supăr pe nimeni
AICI emisiunea integrală "Q&A", de la Antena 3, cu Victor Ponta invitat

×
Subiecte în articol: Victor Ponta
Parteneri
Horoscop rune 27 martie-2 aprilie 2023, cu Mihai Voropchievici
x close