Antena 3 CNN Actualitate Ponta: Veniturile pierdute prin amânarea creşterii accizei la carburanţi vor fi acoperite din bugetul Administraţiei Prezidenţiale

Ponta: Veniturile pierdute prin amânarea creşterii accizei la carburanţi vor fi acoperite din bugetul Administraţiei Prezidenţiale

Ponta: Veniturile pierdute prin amânarea creşterii accizei la carburanţi vor fi acoperite din bugetul Administraţiei Prezidenţiale
de M.T.    |    23 Dec 2013   •   11:24

Veniturile pierdute prin amânarea creşterii accizei la carburanţi vor fi acoperite din bugetul Administraţiei Prezidenţiale, a declarat, luni, premierul Victor Ponta, citat de Mediafax.

Ponta a argumentat măsura prin faptul că preşedintele Traian Băsescu a afirmat că există bani prin care amânarea accizei să fie compensată.

Întrebat de jurnalişti cum va acoperi golul de venituri rezultat din amânarea majorării accizei la carburanţi, conform recomandării Fondului Monetar Internaţional, premierul a răspuns: „De la Administraţia Prezidenţială, că domnul preşedinte a spus că sunt bani”.

Luni, Fondul Monetar Internaţional a transmis o declaraţie în care consideră că sunt necesare măsuri care să compenseze veniturile pierdute de stat prin amânarea creşterii accizei la carburanţi.

De asemenea, o misiune a FMI se va afla la Bucureşti în luna ianuarie pentru discuţii cu autorităţile, vizând combinarea primelor două evaluări ale acordului stand-by.

×
Parteneri
Guvernul a rămas fără bani pentru plata unor salarii
x close