Antena 3 CNN Actualitate Porcii pentru Crăciun, vânduţi pe internet! Specialiştii avertizează: "Pot fi repercursiuni grave asupra sănătăţii"

Porcii pentru Crăciun, vânduţi pe internet! Specialiştii avertizează: "Pot fi repercursiuni grave asupra sănătăţii"

Porcul de Crăciun se va cumpăra online anul acesta. Deja site-urile cu anunţuri şi reţelele sociale sunt pline de oferte.

de Redacția Antena 3 CNN    |    22 Noi 2023   •   08:02

Comercianţii vând cu 15 lei kilogramul în viu, iar cine îl doreşte tranşat plăteşte 18 lei pentru un kilogram. 

Asta înseamnă că, un porc de 80 de killograme, ajunge că coste şi între 1.200 si 1.400 de lei. Avantajul este că vânzătorii asigură inclusiv transportul cărnii până la uşa clientului.

Producătorii obişnuiţi au pierdut teren în faţa celor care vând online. În contextul în care pesta porcină a închis târgurile de animale din ţară, comercianţii nu prea au alte opţiuni şi s-au adaptat vremurilor.

Citeşte şi: Bradul de Crăciun, adus cu o adevărată desfăşurare de forţe în Piaţa Sfatului din Braşov | "Are 73 de ani şi 23,5 de metri înălţime"

"Trebuie să veniţi la faţa locului să vedeţi, dacă nu, vă dau videoclip live să-l vedeţi, la cântar tot sau cum îl doriti dumneavoastră", a spus un vânzător de porci.

Oferta este amplă, pe site-urile de anunţuri găsim tot felul de variante: de la porci care pot fi cumpăraţi în viu, până la unii pe care îi putem primi direct acasă, tranşaţi şi porţionaţi.

Citeşte şi: Cât va costa carnea de porc de sărbători. Românii își fac deja proviziile, de frica scumpirilor

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Specialiştii atrag atenţia

Specialiştii atrag însă atenţia că trebuie să verificaţi bine înante de a decide să achiziţionaţi. Ar trebui să cereţi inclusiv buletinele de analizare de la medicul veterinar.

"Având în vedere că urmează perioada sacrificărilor din gospodării, recomandăm efectuare examenului tichiniloscopic al cărnii, deoarece tichineloza este o boală parazitară extrem de gravă cu repercursiuni grave asupra sănătăţii omului", a precizat Vasilica Şerban, medic veterinar.

Citeşte şi: Primăria Sectorului 3 organizează "Winter Wonderland", cel mai mare târg din România, în Hala Laminor

Trebuie să aveţi în vedere că, în anumite zone ale ţării, transportarea porcilor vii de la vânzător şi sacrificarea lor în propria gospodărie este interzisă.

"Crescătorii de animale, nu doar porci, îşi vor vinde sau îşi vor sacrifica proprii porci, porcii trebuie expertizaţi înainte şi după sacrificare", a spus Florin Gorcea, director DSV Gorj

Porcul în viu poate fi cumpărat cu preţuri care pornesc de la 15 lei pe kilogram, în timp ce un animal deja tranşat se vinde cu preţuri care încep de la 18 lei.
 

×
Subiecte în articol: porci sărbători vanzare internet
Parteneri
Fraudă cu vouchere de vacanţă. Cinci poliţişti implicaţi
x close