Antena 3 CNN Actualitate Locale Bradul de Crăciun, adus cu o adevărată desfăşurare de forţe în Piaţa Sfatului din Braşov | "Are 73 de ani şi 23,5 de metri înălţime"

Bradul de Crăciun, adus cu o adevărată desfăşurare de forţe în Piaţa Sfatului din Braşov | "Are 73 de ani şi 23,5 de metri înălţime"

Bradul de Crăciun a ajuns, şi acest an, în Piața Sfatului din Brașov. Dintre mai mai multe exemplare, a fost ales cel mai potrivit pentru locul în care a fost amplasat, dar şi cel mai bogat.

de Redacția Antena 3 CNN    |    16 Noi 2023   •   08:10

 A fost o adevărată desfăşurare de forţe pentru ca exemplarul să fie adus de pe o pășune din Poiana Brașov care aparţine primăriei. A fost folosit un trailer pentru transport și o macara de mare tonaj pentru a fi ridicat şi montat. 

Zeci de brașoveni curioși au asistat la momentul aducerii și montării bradului în mijlocul Pieţei Sfatului, iar spiritul și emoția sărbătorilor de iarnă i-a cuprins pe cei prezenți.

Citeşte şi: Data la care se deschide Târgul de Crăciun din Piața Constituției şi se aprind luminiţele din Bucureşti

Profesorii de la Facultatea de Silvicultură a Univerisităţii din oraş i-au ajutat pe edili şi pe pădurari să aleagă bradul de Crăciun din acest an.

"Ca întotdeauna, îl aducem de pe o păşune a Municipiului Braşov, din Poiana Mică. Are 73 de ani. 26 de metri înălţimea iniţială. Acum are undeva 23 şi jumătate", a spus Dan Olteanu, Director, Regia Publică Locală a Pădurilor Braşov.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Anul acesta, tema împodobirii bradului de Crăciun și a luminilor de sărbători va fi "Clasic și elegant".

Citeşte şi: Ziua în care se deschide Târgul de Crăciun din Sibiu 2023. Spațiul a fost extins în curtea Palatului Brukenthal, pentru prima dată în istorie 

Data la care se deschide Târgul de Crăciun din Braşov

În 30 noiembrie, braşovenii şi oaspeţii lor sunt aşteptaţi în Piaţa Sfatului să asiste la aprinderea iluminatului de sărbători. Oraşul va fi decorat cu "beteală de brad, lumini calde şi globuri", după cum promit edilii.

×
Subiecte în articol: brad de Craciun Piaţa Sfatului Brașov
Parteneri
Mărturia exclusivă a celui care l-a dus pe Prințul Paul în Malta
x close