Antena 3 CNN Actualitate Poștașul nu va mai aduce pensiile la ușă! Bunicii, obligați să scoată bani de la bancomat

Poștașul nu va mai aduce pensiile la ușă! Bunicii, obligați să scoată bani de la bancomat

În spațiul public, a apărut luni informația potrivit căreia pensiile nu vor mai fi distribuite de poștași. Vestea i-a revoltat pe bătrânii care nu sunt pregătiți să folosească bancomatele.

Poștașul nu va mai aduce pensiile la ușă! Bunicii, obligați să scoată bani de la bancomat
de Laura Dinu    |    01 Mar 2021   •   14:26

Compania are în derulare un proiect care va permite Poştei să doteze localităţile rurale şi mici urbane cu bancomate, cu POS-uri, cu servicii financiare în interiorul oficiilor poştale. Asta după ce, în ultimul an, compania a avut mult de suferit, pentru că, spre exemplu, instanţele de judecată nu au mai trimis cereri de chemare în judecată sau citatii.

De asemenea, ANAF-ul nu a mai trimis somaţii, nu s-au mai demarat proceduri de executare silită.

”Un om în vârstă și un om bolnav n-ar putea cu cardul! Cardul e pentru oamenii angajați! Vine poștașul acasă, la un om bolnav, vine până la poartă și atunci altfel e!

Sunt mulți bătrâni și bolnavi și oamenii așteaptă acasă!

Io-s de acord cu poșta! Nu ne știm a ne descurca (cu cardul, n.red.)

Noi care nu suntem învățați cu tehnologia asta nouă, ne descurcăm mai greu! Până te obișnuiești, durează un pic!

Eu sunt de acord cu automatizarea, dar nu sunt de acord să se desființeze dintr-odată! Mai ales că generația asta mai în vârstă nu are posibilitatea de a se deplasa! Trebuie să rămână și acolo cineva care să ducă pensia! Sunt unii care stau la 20 de km față de ultima comună, sat...

Nu vreau să pun nicio pensie pe card că io nu știu să umblu cu cardul! Eu nu vreau așa ceva! De ce scoate poștașul? Ce are poștasul? Nu au bani să îl plătească, dar au bani pentru ei? Eu nu știu să mă descurc cu cardul! Și unde să merg femeie de 82 de ani?”, își strigă bătrânii disperarea.

”Vreau să transmit și o asigurare tuturor pensionarilor că poștașul vine în continuare la ușa acestora și le va aduce pensia”

Pe de altă parte, directorul general al Poștei Române, Horia Grigorescu, susține că schimbarea nu va fi făcută peste noapte.

”Poșta Română, în momentul de față, ca să clarificăm orice semn de întrebare cu privire la acest proiect, nu vizează migrarea pensiilor pe card. Ci Poșta Română are o politică de incluziune financiară. Această politică de incluziune financiară vizează dezvoltarea portofoliului de servicii al Poștei Române în mediul rural și urban. Nu vorbim sub nicio formă de luarea acestor beneficii pe care oamenii din mediul rural și nici nu ne dorim să facem ceva forțat. Ceea ce ne dorim noi în acest moment, și afirm acest lucru cu tărie, și vreau să transmit și o asigurare tuturor pensionarilor că poștașul vine în continuare la ușa acestora și le va aduce pensia. 

Noi știm și suntem conștienți de rolul pe care poștașii îl au în comunitățile în care își desfășoară activitatea, însă, ce venim și propunem, este răspunderea în noua realitate a anului 2021.Mai exact, mă refer la faptul că din ce în ce mai mulți oameni care ies la pensie migrează spre această zonă a primirii pensiei pe card. Mai mult decât atât, vrem să fim în piață în momentul în care această migrare pe card a pensiilor are loc și Poșta Română să poată fi în continuare furnizorul distribuirii pensiilor către toți oamenii, fie că vorbim despre oamenii care sunt pe card, fie că vorbim despre cei care optează pentru distribuirea cash în continuare a pensiei”, a povestit directorul general al Poștei Române, Horia Grigorescu, la Antena 3. 

 

 

×
Subiecte în articol: pensie card postas
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close