Antena 3 CNN Actualitate Prahova. Muniţia din al doilea război mondial detonată de pirotehnişti

Prahova. Muniţia din al doilea război mondial detonată de pirotehnişti

Prahova. Muniţia din al doilea război mondial detonată de pirotehnişti
Sursa foto: explozie
10 Iun 2010   •   19:02

Pământul s-a zguduit, iar cerul s-a înnegriit joi în poligonul de lângă comuna Râfov, din Prahova. A fost o explozie de proporţii care s-a auzit de la zeci de kilometri, Din fericire, a fost una controlată. Pirotehniştii de la ISU Prahova au detonat toată muniţia de război descoperită de la începutul anului.

Aproape 170 de piese de muniţie din cel de-al doilea război mondial, printre care proiectile de artilerie, grenade şi cartuşe, au fost îngropate adânc în pământ. Pirotehniştii s-au asigurat că pe o rază de cel puţin 500 de metri nu sunt oameni sau animale, după care au detonat muniţia  de razboi. Au folosit aproape 50 de kilograme de trotil.

Pirotehnişti spun că în urma demolărilor şi excavăriilor de pe şantierele de construcţii din ultima perioadă au fost descoperite foarte multe proiectile de război. Specialiştii spun că muniţia ar fi putut provoca adevărate tragedii dacă nu ar fi intervenit pirotehniştii. În anii anteriori, mai mulţi prahoveni au suferit răni grave după ce grenadele găsite au explodat din cauza manevrării greşite.

Antena 3

×
Subiecte în articol: explozie munitie prahova
Parteneri
Românii cotizează 35 de ani la pensie şi beneficiază doar 12 ani
x close