Antena 3 CNN Actualitate Prahova. Un cămin de bătrâni a fost închis. Pacienţii erau calmaţi cu alcool sau sedative puternice

Prahova. Un cămin de bătrâni a fost închis. Pacienţii erau calmaţi cu alcool sau sedative puternice

Prahova. Un cămin de bătrâni a fost închis. Pacienţii erau calmaţi cu alcool sau sedative puternice
Sursa foto: Foto: Intact Images
25 Iul 2011   •   23:52

Un cămin de bătrâni din Păuleşti, judeţul Prahova, a fost închis în urma unui control făcut de autorităţi. Inspectorii OPC au găsit nereguli atât la alimentaţia pacienţilor, cât şi la cazarea acestora. Mai mult, se pare că personalul azilului le injecta bătrânilor calmante puternice pentru a-i linişti.

Cei 18 bătrâni locuiau înghesuiţi în trei camere de câţiva metri pătraţi.

"La baie, la grupul social erau două toalete, aşezate una lângă alta, la mai puţin de jumătate de metru. Una era pentru bărbaţi, una pentru femei. Exista un singur duş", a declarat Alexandru Cârbei, comisar la OPC Prahova.

De asemenea, mâncarea care li se pregătea bătrânilor era depozitată în locuri insalubre, au concluzionat inspectorii de la Protecţia Consumatorului.

"Nu se ştie de când zăcea carnea aceea în frigider. Muştele erau peste tot. Exista un singur frigider în care erau la un loc depozitate produse", a mai spus Cârbei.

Mai mult, inspectorii susţin că îngrijitorii le dădeau alcool bătrânilor pentru a-i calma sau le injectau calmante puternice. "Am văzut că printre altele aveau votcă. Le dă pileală în loc să le dea mâncare", a afirmat Alexandru Cârbei, comisar la OPC Prahova.

Patronii nu au putut prezenta inspectorilor de la Garda Financiară avizul de funcţionare.

"Nu există niciun fel de autorizaţie de funcţionare pentru activitate, nici de cazare, nici pentru activitatea de casă de bătrâni", a mai precizat  Cârbei.

Locuitorii din Ploieşti confirmă condiţiile grele în care trăiesc bătrânii în azil.

Autorităţile au închis căminul, iar patronii au primit o amendă de 60.000 de mii de lei. În funcţie de rezultatele anchetei, ei riscă să fie acuzaţi de rele tratamente aplicate pacienţilor.

×
Subiecte în articol: prahova inchis alcool
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close