Antena 3 CNN Actualitate Alin Stoica: "Dacă vom avea un indice suficient de mic, în două săptămâni terasele vor avea program prelungit"

Alin Stoica: "Dacă vom avea un indice suficient de mic, în două săptămâni terasele vor avea program prelungit"

Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă al Capitalei decide azi prelungirea măsurilor în Bucureşti.

Alin Stoica: "Dacă vom avea un indice suficient de mic, în două săptămâni terasele vor avea program prelungit"
Sursa foto: Agerpres
de Maria Zărnescu    |    24 Apr 2021   •   08:34

Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă are, sâmbătă, o şedinţă pentru prelungirea restricţiilor dispuse în contextul pandemiei.

Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență urmează să stabilească ce măsuri vor fi aplicate în București, de Paște. La nivel național, s-a decis ca în Vinerea Mare magazinele să fie deschise până la ora 20.00.

În seara de Înviere nu vor exista restricții de circulație și nu  va fi necesară declarația pe proprie răspundere pentru a putea participa la slujbă.

"Dacă ne vom comporta așa cum ne-am comportat și până acum și trendul se va păstra, este posibil ca în două săptămâni, trei săptămâni, să avem un indice suficient de mic cât să avem terasele deschise mai târziu.

Este vorba despre ora 21.00 (...) Dacă vom avea indicele sub 3,5, conform regulilor, programul magazinelor va fi până la ora 21.00", a explicat prefectul Capitalei.

Măsurile sanitare au fost prelungite în București la data de 10 aprilie 2021. CMBSU a prelungit măsurile potrivit cărora nu se poate ieși din locuinţe între orele 22.00 - 5.00 în zilele de luni până joi şi între orele 20.00 - 5.00 în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică, dacă incidenţa cumulată se menține la maxim 7,5 la mia de locuitori.

Mai mult decât atât, programul operatorilor economici care desfăşoară activităţi de comerţ; prestări servicii în spaţii închise sau deschise, publice sau private, se va putea desfăşura între orele 5.00 - 18.00 în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică. În zilele de luni - joi, programul este 5.00 - 21.00.

 

×
Subiecte în articol: Alin Stoica restricţii București
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close