Antena 3 CNN Actualitate Alin Stoica, despre congresul PNL: "Poliţia trebuie să intervină dacă organizatorii nu respectă legea"

Alin Stoica, despre congresul PNL: "Poliţia trebuie să intervină dacă organizatorii nu respectă legea"

Alin Stoica, fost prefect al Capitalei, a precizat că organizatorii congresului Partidului Național Liberal din 25 septembrie 2021 au obligația să respecte legea. Potrivit acestuia, în contextul creșterii numărului de infectări, poliţia trebuie să intervină şi să verifice respectarea prevederilor legale.

Alin Stoica, despre congresul PNL: "Poliţia trebuie să intervină dacă organizatorii nu respectă legea"
de Claudia Popovici    |    18 Sep 2021   •   17:09

Premierul Florin Cîţu a precizat că congresul PNL din 25 septembrie 2021 se va desfășura cu prezență fizică, cu 5.000 de participanți și va fi folosit certificatul verde.

În replică, Alin Stoica, fost prefect al Capitalei a precizat că trebuie verificate de la bun început condițiile, iar poliţia poate lua măsuri dacă organizatorii nu respectă legea.

„Toate lucrurile acestea trebuie gestionate de autoritățile în domeniu. Poliția poate să ia măsuri, mai ales dacă organizatorii nu respectă rigorile legii, cu siguranță. Trebuie verificate de la bun început condițiile. Lucrurile acestea trebuie imediat sancționate.

Este foarte posibil ca deciziile să fie diferite, să nu lase să intre mai mult de 2500 de persoane, de exemplu. Se pot organiza în așa fel încât să nu încalce prevederile legale. Asta trebuie verificat, dar poliția trebuie să intervină“, a precizat Alin Stoica, sâmbătă la TVR.

Congresul PNL 25 septembrie 2021 se va desfășura cu prezență fizică

Premierul a declarat, vineri seară, că organizatorii congresului PNL din 25 septembrie 2021 au datoria să ceară clarificări la DSU să vadă exact care sunt condițiile de desfășurare, dacă există nelămuriri.

„Mie mi se pare normal să folosim certificatul verde: persoane vaccinate, trecute prin boală sau cu testare. Va fi un congres care se va desfășura în condiții legale cu 5000 de participanți”, a spus Florin Cîțu.

Potrivit unor informații apărute în spațiul public, susținătorii lui Florin Cîțu ar urma să ceară, sâmbătă, ca la congres să se voteze online, în contextul creșterii numărului de infecții cu COVID-19 din Capitală.

Președintele PNL, Ludovic Orban, a spus că nu se poate vota online la congresul PNL din 25 septembrie, pentru că nu poate fi asigurată securitatea votului.

×

REUNIUNE NATO LA BUCUREȘTI

Antony Blinken și Nicolae Ciucă, împreună la Ateneul Român

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close