Antena 3 CNN Actualitate Prefectul Capitalei, la ieșirea din Centrul Groazei găsit în Sectorul 5: “Nu puteți să vă dați seama cum miroase acolo / Mâncarea a fost pusă pe jos”

Prefectul Capitalei, la ieșirea din Centrul Groazei găsit în Sectorul 5: “Nu puteți să vă dați seama cum miroase acolo / Mâncarea a fost pusă pe jos”

Prefectul Capitalei, Diana Artene, a făcut declarații despre noul Cămin al Groazei găsit în Sectorul 5.

Prefectul Capitalei, la ieșirea din Centrul Groazei găsit în Sectorul 5: “Nu puteți să vă dați seama cum miroase acolo / Mâncarea a fost pusă pe jos”
de Redacția Antena 3 CNN    |    15 Iul 2023   •   17:46

"Nu am observat niciun fel de traume, mă refer la lovituri, dar rămâne de văzut. Îi vom duce la Spitalul Colțea pe 15 dintre ei.", a spus Diana Artene.

"Ceilalți, cei care sunt pe picioarele lor, și care pot să fie duși într-o unitate de îngrijire îi vom duce, deocamdată, la Sfântul Luca.

Au fost și câțiva aparținători care au venit și au luat bătrânii acasă. Nu puteți să vă dați seama cum miroase acolo.

Am găsit doar două persoane care au grijă de 24 de bătrâni. Nu au carte de muncă. Una dintre dumnealor ne-a spus că este asistent medical, dar a recunoscut că nu are atestat.

Mâncarea a fost adusă și a fost pusă pe jos.", a mai precizat prefectul Capitalei.

Citește și: "Nici într-un WC public nu miroase așa": Un nou Cămin al Groazei, găsit în Sectorul 5 de Cristian Popescu Piedone și prefectul Capitalei

Controlul a avut loc sâmbătă, 15 iulie 2023, în Sectorul 5 din București. După ce s-a descoperit că azilul nu avea niciuna dintre autorizațiile necesare funcționării, și s-au găsit mai multe nereguli, s-a luat decizia relocării tuturor seniorilor din cămin, după evaluarea medicală a acestora.

"Din păcate sus nu se poate respira. Nu are licență. Nici într-un WC public nu miroase așa. Nu ne iese matematica, hârtii nu sunt, acte nu sunt. Ei spun că sunt 24, noi am găsit mai puțini", a spus Primarul PUSL al Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone.

×
Subiecte în articol: Căminele Groazei
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close