Antena 3 CNN Actualitate Locale "Nici într-un WC public nu miroase așa": Un nou Cămin al Groazei, găsit în Sectorul 5 de Cristian Popescu Piedone și prefectul Capitalei

"Nici într-un WC public nu miroase așa": Un nou Cămin al Groazei, găsit în Sectorul 5 de Cristian Popescu Piedone și prefectul Capitalei

Un nou Cămin al Groazei, care nu avea licență, a fost găsit în București, după un control făcut de primarul PUSL al Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, și prefectul Capitalei, Diana Artene.

"Nici într-un WC public nu miroase așa": Un nou Cămin al Groazei, găsit în Sectorul 5 de Cristian Popescu Piedone și prefectul Capitalei
de Mia Lungu    |    15 Iul 2023   •   16:09

Update 20:00 - Polițiștii Capitalei împreună cu reprezentanți APIS, ANPC, DSP și reprezentanți ai Prefecturii București au descoperit azilul de bătrâni care ar funcționa fără avizele și autorizațiile necesare.

„De asemenea, s-a stabilit că o parte din persoanele din respectivul azil au fost relocate la o altă adresă din Sectorul 5, care de asemenea nu deține autorizație de funcționare sau aprobări prealabile, pentru a fi evitat controlul autorităților competente”, a transmis Poliția Capitalei.

Toate persoanele din azil sunt evaluate din punct de vedere medical și relocate într-o altă locație adecvată ori la unități medicale, în funcție de necesitate.

Cercetările în acest caz sunt continuate pentru luarea măsurilor legale ce se impun.

Update 17:10 - Aparținătorii au început să ajungă în fața centrului. Aceștia spun că au aflat despre situațue de la televizor.

Update 17:00 - Echipajele medicale ajunse la fața locului evaluează seniorii cazați în cămin. Ulterior, se va decide câți dintre ei vor fi transferați la spitalele Colțea și Sf Luca din București, și câți vor fi relocați în alte centre.

Printre neregulile găsite se numără: mancarea ținută în oale pe jos, mizerie, lipsa avizelor din partea autorităților, lipsa documentelor din care să reiasă numărul de persoane cazate în centru.

Știrea inițială: Controlul a avut loc sâmbătă, 15 iulie 2023, în Sectorul 5 din București.

După ce s-a descoperit că azilul nu avea niciuna dintre autorizațiile necesare funcționării, s-a luat decizia relocării tuturor seniorilor din cămin.

Potrivit surselor Antena 3 CNN, 15 dintre ei vor fi transferați la Spitalul Colțea.

"Din păcate sus nu se poate respira. Nu are licență. Nici într-un WC public nu miroase așa. Nu ne iese matematica, hârtii nu sunt, acte nu sunt. Ei spun că sunt 24, noi am găsit mai puțini", a spus Primarul PUSL al Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone.

Citește și: Rezultatele săptămânii de controale la azilele din România. Lista căminelor suspendate de autorități

Cristian Popescu Piedone a început, în această săptămână, verificări în toate locațiile aflate în subordinea DGASPC Sector 5.

Vineri, 14 iulie 2023, acesta anunțase pe pagina sa de Facebook că a găsit un cămin de bătrâni unde nu a fost deloc mulțumit de condițiile în care seniorii erau cazați. Pentru că nu are atribuții de a sancționa, acesta a sesizat Prefectura Capitalei.

"M-a dezgustat și peisajul întâlnit într-un centru particular de îngrijire persoane vârstnice, de pe Pieptănari!

L-am vizitat datorită unui cetățean care mi-a reclamat că administrația respectivului centru are prea puțin personal în raport cu numarul mare de bunici pe care-i are în grijă. Și... bine am făcut!

Reclamația... s-a dovedit corectă!

Am constatat că personalul era, într-adevăr, insuficient! Vreo 7-8 angajați, cu tot cu bucătar, pentru... 53 de bunici.

În plus, am aflat că doar DOI angajați supraveghează bunicii pe timpul nopții. Mi s-a transmis că personalul este ajutat de voluntari!

Asta este bine, tot respectul meu pentru cetățenii care fac voluntariat! Dar... voluntarii ajung când au timp și... nu stau noaptea, din cât ma pricep!

Nu mi-a plăcut nici mirosul de urină care persistă în incinta! Nu mi-a plăcut nici aglomerația de bagaje și alte produse din unele camere!

N-am dreptul să iau nicio măsura! Am însă dreptul să constat și să sesizez instituțiile abilitate!

Am sesizat Prefectura Capitalei! Continuăm munca, în stilul Piedone! Continuăm să facem imposibilul... posibil! Cu respect și cu recunoștință, primarul Piedone." a transmis edilul.

×
Parteneri
El este tânărul de 27 de ani, ucis pe o stradă din Suceava!
x close