Antena 3 CNN Actualitate Premierul Nicolae Ciucă, anunț de ultimă oră despre situația din Moldova, după codul roșu de ninsori și viscol

Premierul Nicolae Ciucă, anunț de ultimă oră despre situația din Moldova, după codul roșu de ninsori și viscol

Premierul Nicolae Ciucă a făcut, joi, mai multe precizări despre situația din județele afectate de codul roșu de viscol și ninsori. Acesta spune că măsurile impuse vor rămâne în vigoare atâta timp cât va exista avertizarea meteorologică.

de Mia Lungu    |    06 Apr 2023   •   12:37

Nicolae Ciucă a spus că a vorbit cu ministrul de Interne și cu șeful DSU și au fost activatr comitetele pentru situații de urgență la nivelul județelor vizate de codurile roșii de ninsoare și viscol, din zona Moldovei.

"S-a luat decizia aseară ca la nivelul județelor Iași și neamț să se închidă toate drumurile și a fost o măsură foarte bună și vreau să le mulțumesc cetățenilor pentru respectarea măsurilor care au fost anunțate de DSU.

Nu au fost situații deosebite și la nivelul Ministerului au fost mobilizate toate forțele. Au acționat 4000 de militari și 2500 de mijloace.

Au fost dislocate mijloace tehnice suplimentare în județele Iași și Botoșani, iar în acest moment, la raportul de dimineață al Celulei de criză de la DSU, situația este sub control și se vor menține active toate măsurile cel puțin pe perioada cât va exista acest cod.

Și avem prognoză până în această seară, urmând ca în funcție de situația meteorologică să luăm măsuri în continuare”, a spus premierul.

Citește și: "Avem 15 ore de când stăm aici. Au venit la noi cu un corn la cinci persoane": Mărturiile șoferilor blocați cu mașinile în zăpadă, pe drumurile din Moldova

De asemenea, s-au luat măsuri ca, împreună cu celelalte forțe de la MApN, dacă este necesar să se acționeze pentru deblocarea drumurilor. 

Totodată, CNAIR a deplasat, de asemenea, în zonă, mijloace suplimentare pentru deszăpezire.

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, joi dimineața, o nouă avertizare cod roșu de ninsoare și viscol pentru mai multe localități din județele Iași, Suceava, Neamț și Botoșani.

×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close