Antena 3 CNN Actualitate Premierul cere o evaluare a pagubelor produse de inundații

Premierul cere o evaluare a pagubelor produse de inundații

Premierul cere o evaluare a pagubelor produse de inundații
Sursa foto: Foto: Pixabay
04 Iun 2016   •   09:19

Dacian Cioloş i-a cerut ministrului de Interne să facă evaluarea pagubelor produse de inundaţii. Petre Tobă are termen până miercuri să prezinte acest raport.

Comunicatul Guvernului:

„Situația dificilă a localităților afectate de inundații este în atenția premierului Dacian Cioloș. Acesta a cerut ministrului de Interne să asigure coordonarea acțiunilor de intervenție, suplimentarea efectivelor dacă se impune acest lucru și sprijin în zonele cu risc și cele afectate de intemperii în ultimele ore.

Premierul a cerut ministrului de Interne ca în videoconferința cu prefecții din cursul amiezii să abordeze, pe lângă chestiunile legate de organizarea alegerilor, și problemele legate de evacuarea celor aflați în situații de urgență și preîntâmpinarea unor alte situații dificile pentru orele și zilele următoare.

De asemenea, premierul a cerut ministrului de Interne ca în ședința de Guvern de săptămâna viitoare să prezinte o primă evaluare a efectelor inundațiilor și a pagubelor produse, pentru a fi identificate măsurile care se impun.”

În jumătatea de est a ţării va continua să plouă până sâmbătă dimineaţă. La ora 8:00 expiră codul portocaliu de precipitaţii din judeţele Neamţ, Bacău şi Vrancea şi cel galben care vizează judeţele Suceava, Botoşani, Vaslui, Galaţi, Buzău, Covasna şi Harghita.

Avertizările hidrologice de inundaţii au fost prelungite şi acoperă acum întreaga zi de sâmbătă. În centrul şi estul ţării sunt coduri portocalii şi roşii pe majoritatea cursurilor principale de apă, iar codurile galbene vizează râuri din aproape tot restul ţării.

×
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close