Premierul Cioloș convoacă experții pentru salvarea sistemului medical

de M.Z.    |    09 Mai 2016   •   08:30
Premierul Cioloș convoacă experții pentru salvarea sistemului medical Foto: www.facebook.com

Premierul Dacian Cioloş se va întâlni luni cu mai mulţi experţi şi specialişti pentru a găsi soluţii ca să scoată din colaps sistemul medical. 

Șeful Guvernului a declarat că sănătatea este prioritară până la finalizarea mandatului său. Asta după ce, în urma unui control în spitalele din toată ţara, în 50 de unităţi s-au găsit probleme grave în legătură cu dezinfectanţii.

Între timp, preşedintele Senatului l-a acuzat pe ministrul Sănătăţii că nu este capabil să gestioneze criza din sănătate, provocată de scandalul dezinfectanților. 

Călin Popescu Tăriceanu spune că premierul Cioloş ar trebui să ia măsuri şi să discute cu cei mai buni specialişti din domeniu, dacă Patriciu Achimaş Cadariu nu poate să rezolve problema. 

Președintele Klaus Iohannis a cerut guvernului tehnocrat, vineri, să ia măsuri în scandalul dezinfectanților.

Ministerul Sănătăţii a făcut publică lista unităţilor spitaliceşti în care au fost descoperite probe neconforme, în urma scandalului privind dezinfectanţii diluaţi

Este vorba despre nu mai puţin de 50 de spitale din toată ţara. Nouă spitale din București se află pe lista neagră.

Mai puțin de 5% din cele peste 3.500 de probe recoltate de la spitale au fost neconforme și 95% - conforme, a declarat miercuri ministrul Sănătății, Patriciu Achimaș-Cadariu, cu referire la ancheta efectuată în cazul dezinfectanților folosiți în unitățile sanitare.

Ancheta vine după Noi dezvăluiri halucinante. Dezinfectanţii folosiţi în spitalele din România sunt diluaţi de 10 ori

Alianța Medicilor respinge testele Ministerului: Pacienții nu sunt în siguranță

Citiți și Dosar penal pentru dezinfectanții diluați din spitale

Scandalul dezinfectanților din spitale. Momentul în care apar offshore-urile în care se scurg banii

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close