Antena 3 CNN Actualitate Premierul Mihai Tudose refuză să-l demită pe șeful Poliţiei Române

Premierul Mihai Tudose refuză să-l demită pe șeful Poliţiei Române

Premierul Mihai Tudose refuză să-l demită pe șeful Poliţiei Române
Sursa foto: Foto: captură Antena 3
de S.T.    |    10 Ian 2018   •   13:35

UPDATE 13.35 - Premierul Mihai Tudose refuză să-l demită pe șeful Poliţiei Române.

Mihai Tudose l-a rugat pe șeful Poliţiei Române, Bogdan Despescu, să prezinte concluziile privind scandalul poliţistului reţinut pentru agresarea sexuală a doi copii.

„Am avut o discuţie cu domnul Bogdan Despescu, mi-a prezentat raportul (...) Am înţeles de pe surse că noua propunere şi-a declinat intenţia de a ocupa funcţia. Şi l-am rugat pe domnul Despescu ca într-o săptămână să îmi prezinte măsurile luate de domnia sa (...) pentru remedierea situaţiei”, a declarat Tudose.

Mai mult, Mihai Tudose l-a şi lăudat pe Despescu pentru rapiditatea cu care a fost prins pedofilul.

Iată declarația premierului:

Vă amintim că Ministrul de Interne Carmen Dan a propus demiterea lui Bogdan Despescu după scandalul referitor la polițistul suspectat de pedofilie.

De asemenea, Carmen Dan s-a declarat total nemulţumită de explicaţiile date de oficialii Poliţiei Române în cazul poliţistului agresor.

Potrivit unor surse din Ministerul de Interne, Cătălin Ioniţă, director al Direcţiei Generale Anticorupţie din Ministerul Afacerilor Interne, nominalizat de Carmen Dan la şefia Poliţiei, a refuzat numirea în funcţia de inspector general.

----------------------------

Este ziua decisivă pentru soarta şefului Poliţiei Române.

UPDATE - Şeful Poliţiei Române, Bogdan Despescu, a plecat de la Guvern, unde a avut o discuţie de aproximativ o oră cu premierului Mihai Tudose, după ce ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a propus demiterea acestuia, în scandalul poliţistului reţinut pentru agresarea sexuală a doi copii.

----------------------------

Întâlnire crucială între premierul Mihai Tudose şi şeful Poliţiei Române.

Bogdan Despescu este la Guvern pentru o discuţie cu Mihai Tudose. Premierul va anunţa apoi dacă acceptă sau nu cererea ministrului de Interne de demitere a şefului Poliţiei Române.

În contextul războiului intern din PSD, premierul ar putea să forţeze chiar demisia lui Carmen Dan din Guvern, ştiut fiind că aceasta face parte din tabăra lui Liviu Dragnea, susțin surse politice.

×
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close