Antena 3 CNN Actualitate Premierul Ponta vrea să treacă Metrorexul în subordinea Primăriei Capitalei şi să privatizeze CFR Marfă

Premierul Ponta vrea să treacă Metrorexul în subordinea Primăriei Capitalei şi să privatizeze CFR Marfă

Premierul Ponta vrea să treacă Metrorexul în subordinea Primăriei Capitalei şi să privatizeze CFR Marfă
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    05 Sep 2012   •   12:52

Premierul Victor Ponta a anunţat, miercuri, că va propune trecerea Metrorex din subordinea Ministerului Transporturilor în subordinea Primăriei Capitalei.

"O să vă propunem, de altfel, Guvernul, să adoptăm, în perioada imediat următoare, câteva măsuri pe care demult trebuia să le luăm. Prima dintre ele ar fi trecerea metroului la Primăria Municipiului Bucureşti pentru că trebuie continuate investiţiile. S-a vorbit destul de mult de tronsonul spre Drumul Taberei şi trebuie continuat, dar trebuie nu să spunem noi de la minister pe tot felul de interese obscure cum săpăm în şapte direcţii metrou şi de fapt nu terminăm nicăieri, ci trebuie Primăria Generală, cu sprijin de la Guvern şi cu propriile forţe, pe baza mandatului pe care îl are de la bucureşteni, să decidă prioritizarea. Întâi fac linia spre Drumul Taberei, după aceea cea spre Pantelimon. Săpăm în şapte locuri de şapte ani şi o să terminăm în 70 de ani", a spus Ponta, la începutul şedinţei de Guvern, potrivit Agerpres.

De asemenea, prim-ministrul a reafirmat că TAROM trebuie să intre sub management privat şi că CFR Marfă va intra în proces de privatizare.

"E clar că avem nevoie de un investitor puternic şi de un tip de management care să facă CFR Marfă profitabil", a adăugat Ponta.

Citeşte şi Ce se aude despre proiectul care uşura viaţa a sute de mii de oameni







×
Parteneri
Incendiu puternic lângă Mănăstirea Voroneț! Există risc de extindere
x close