Antena 3 Actualitate Premierul Ungureanu: Nu voi ezita să schimb conducerea ANAF şi CNAS, dacă nu există performanţă

Premierul Ungureanu: Nu voi ezita să schimb conducerea ANAF şi CNAS, dacă nu există performanţă

de M.Z.    |    05 Mar 2012   •   22:01
Premierul Ungureanu: Nu voi ezita să schimb conducerea ANAF şi CNAS, dacă nu există performanţă
Sursa foto: Foto: Intact Images

Premierul Mihai Răzvan Ungureanu susţine că nu va ezita să îl demită din funcţie pe şeful ANAF, Sorin Blejnar, dacă veniturile bugetare obţinute din combaterea evaziunii fiscale nu se vor apropia măcar de limita impusă de 1,5% din PIB, adăugând că o serie de criterii de performanţă sunt stabilite şi pentru CNAS, potrivit Mediafax.

"La prima întâlnire a comitetului interministerial dedicat combaterii evaziunii fiscale am susţinut o limită de timp şi o ţintă de recuperare a veniturilor din taxare la bugetul de stat. (...)În funcţie de felul în care această ţintă este măcar în apropierea efortului, voi judeca şi calitatea actului de decizie şi a execuţiei în interiorul structurii la care v-aţi referit (ANAF-n.r.). Sunt cât se poate de ferm cu chestiunea aceasta şi, repet, nu am o frână politică şi nu ezit în niciun moment ca de la ministru până la ultimul secretar de stat până la directorii de deconcentrate să acţionez exact în acelaşi fel, chirurgical şi fără să am un calcul în spate", a spus Ungureanu, la postul public de televiziune.

El a arătat că mandatul PDL de a lăsa decizia de schimbare a şefilor de agenţii guvernamentale la latitudinea prim-ministrului îi întăreşte poziţia şi va face uz de acest mandat, analizând performanţele înregistrate la toate aceste structuri, inclusiv ANAF şi CNAS.

"Luna februarie este momentul zero, cine ţine pasul merge mai departe", a spus Ungureanu.

În luna februarie, şeful Guvernului a cerut miniştrilor şi şefilor de autorităţi implicaţi în combaterea evaziunii fiscale ca, în termen de două luni, să verse la buget venituri reprezentând cel puţin 1,5% din Produsul Intern Brut, echivalentul a două miliarde de euro, în special din acţiuni împotriva contrabandei cu alcool şi produse vegetale.

Preşedintele PDL, Emil Boc, a declarat, duminică, după şedinţa Colegiului Director al PDL, răspunzând unei întrebări referitoare la Sorin Blejnar şi Lucian Duţă, că evaluarea secretarilor de stat şi a şefilor de agenţii aparţine prim-ministrului.


Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close